Dev derbi, dünyanın en önemli derbilerinden biri olarak görülen, 20'den fazla ülkede canlı yayınlanan; ancak dünkü maç özelinde sadece adı büyük olan bir derbi. Aslında Türk futbolunun geldiği yeri yüzümüze tokat gibi vuran bir maç.

Maç, insanların 100 dakikalarını alıp götürdüğü, ne yaptığını bilmez oyuncular grubu, kavga karmaşa ve sürekli faullerle geçen bir müsabaka. Futbol konuşayım diyorum ama yok, maalesef. Sabaha kadar oynansa idi gol olmazdı ve berabere biterdi.

Aslında bu iki korkak hocanın maçı berabere bitirmek istemesi, hakemin de işine geldi. Sürekli faullerle duran oyun ve hocaların maç kazanma anlamında hiçbir adım atmaması, maçı tatsız tuzsuz bir maça çevirdi. Bakıldığında, Galatasaray için avantaj Kadıköy'de beraberlik, çünkü bunun Ali Sami Yen Rams Park'taki maç bu şekilde olmayacaktır, muhakkak.

Ülkenin en büyük iki takımı ve yıldızların çarpışması herkes tarafından merak ediliyordu. Diğer takımlar bu seviyede olmadıkları için merakla beklenen maç, beklendiği gibi zevkli geçmedi. Rezil oyun ve ruhsuz futbol, stattakileri ve izleyenler milyonları büyük hayal kırıklığına uğrattı.
Galatasaray, geçen sene Okan Hoca ile çok güzel bir ivme yakalamış ve oynadığı oyunla herkesin takdirini kazanmıştı. Bu sene alınan oyuncular, Şampiyonlar Ligi'nde gidebildiği kadar gitmesi idi. Ama bu kadar alınan yıldızların ve geçen seneki şampiyon olan takımın üstüne, bu takım neden bu kadar kötü anlayamıyorum.

Okan hocanın oyuncu değişiklikleri zamanlaması gerçekten facia. Anlaşılan içerideki düşmanlar, Erdem Başkanı da küstürmüş, Okan hocaya destekte azalmış gözükmekte. Okan hoca, takımın ya farkında değil ya da içeride büyük bir sıkıntı var. Bana göre de öyle; içeride bir kazan kaynıyor, Okan hoca halının altına süpürüyor gibi geliyor bana. Bu kadar iyi isimlere sahip olan takım, bu kadar kötü oynayamaz; hakkı yok. Bunun da hesabı Okan hocaya sorulması lazım. Bunun içinde Psikolojik destek mi verilir Okan hocaya, yeni yardımcılar mı getirilir, bilmiyorum; ama Florya'ya bir el atılması gerekir, acil olarak.

Bir eleştirimde Galatasaray'a karşı kör olan, görmek istemeyen VAR ve AVAR... Dünkü İcardi'nin yediği yumruk, tokat, ne dersen de nasıl görmezsiniz ya? Yayıncı kuruluş ve VAR'daki hakemler net Galatasaray düşmanı tamam, ama artık aleni insanların gözüne soka soka da bu yapılmaz, yazık. İstedikleri gibi de oldu aslında futbolu yönetenlerin. Kısaca, bu sonuç TFF'yi, Hakemleri, Yönetimleri, Teknik Direktörleri, futbolcuları mutlu etmiş; ama izleyen milyonları mutlu etmemiştir. Tat yok, tuz yok. Heyecan hiç yok.

Saygılarımla.