Süper Lig'in 21. haftasında, belki de 3 büyüklerin gitmek dahi istemediği en zorlu maçlardan biri olan Trabzon deplasmanından Galatasaray, alnının akıyla çıkmayı başardı. Hem de ne çıkış! 5 gollü bir zaferle maçtan ayrıldı.

Maçın ilk 10 dakikası Trabzonspor baskısıyla geçse de, Galatasaray sonrasında tüm kontrolü ele geçirdi, sahanın her yerine hakim oldu ve "Ben bu ligin sefiri" diyerek maçı kazandı. Öyle maçlar yaşanıyor ki, son haftalarda Fenerbahçe ile aynı güne gelen maçlar, diğer takımlara pozitif veya negatif etki ediyor. Dün maçtan önce oynanan ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi, takımda bilinen pozitif etkiyi doruğa çıkardı ve sahada bu net bir şekilde görüldü.

Okan hocanın oyuncu değişiklikleri dışında 10 numara bir hoca olduğunu söylemek mümkün. Takımı iyi yönetiyor, giren çıkanı, oynayanı, oynamayanı bir bütünlük içinde yönetiyor. Dün Nelson'u oynatması, forma konusunda adaleti ve "iyi olan oynar" mottosunu sağladı. Tebrik ederim hocam, biz seni böyle görmek istiyoruz. Maç sonu söylediği söz de çok önemliydi: "Kenetlenin, başka Galatasaray yok." Aynen hocam, yönetim, futbolcu, teknik kadro ve taraftar kenetlendiğinde, bileğimizi bükecek takım yok.

Gelelim sahaya. Takımda birkaç oyuncu tebriği gerçekten hak ediyor: Barış ve Kaan. Öncelikle Barış ile başlamak istiyorum. Takıma Keçiören Gücü'nden alındığında herkesin, hatta benim de burun kıvırdığı bir oyuncu idi. "Beceri yok, koşmaktan başka bir şey yok" diyorlardı. Ama bir taraftan da Fatih Hoca'nın bir bildiği vardır diye düşünüyordum. Gün geldi, gördüm ve görmeye devam edeceğiz. Sağda, solda, ileride, geride; her yerde bitmek bilmeyen enerjisi ile takımı ayakta tutuyor. Sanki bir İngiliz tayı gibi güçlü ve dinamik. Yüreğini koyuyor ve bu şekilde devam ederse seneye kesinlikle Avrupa'nın üst düzey takımlarında oynar, takımına büyük paralar kazandırır.

Kaan, sen de aynı şekilde iyi olduğunu zaten biliyorduk ama nereye koyarsan koy, orada sanki yıllardır oynarmış gibi oynuyorsun. Bu iki oyuncu, Okan'ın elini o kadar çok kuvvetlendiriyor ki, bunu rahatlıkla görebiliyoruz.

Gelelim Zaha'ya. Okan hocama sormak isterim: Bizi neden haftalardır Halil Dervişoğlu'na mahkum ettin? Dün en güzel cevabı Zaha verdi sanırım. "İcardi yoksa, Bakambu yoksa, ben varım" dedi. Attığı gollerin yanı sıra, takımı rahatlatması ve kendini bulması süper oldu. Attığı 3 gol temiz gol olmasına rağmen iptal edildi. Şaşırdık mı? Hayır, çünkü VAR'da Galatasaray düşmanlığıyla bilinen Özgür YANKAYA vardı.

Ne demişti İsmail Kartal hoca: "Psikolojik üstünlük bizde." Evet, dün saat 6'dan sonra bu üstünlük tek kelimeyle Galatasaray'da.