Trendyol Süper Lig de 11. haftayı geride bırakıyoruz. İlk iki sıra 200 milyon euroyu geçen güncel kadro değerleriyle Galatasaray ve Fenerbahçe ye ait.

Galatasaray her hafta takımı sırtlayan bir taşıyıcı kolonla namağlup yoluna devam etti ve haftayı lider kapattı. Bu haftaki taşıyıcı yıldızı Wilfried Zaha oldu. Attığı gollerle takımını galibiyete taşıdı. Diğer yıldız Mario İcardi'de Beşiktaş maçından sonraki düşüş devam ediyor. Bayern Münih ve Çaykur Rizespor karşılaşmalarına iğne ile çıkan İcardi Kasımpaşa maçına da iğne ile sahaya çıktı. Müsabakada durgun görünen yıldız son iki lig maçını boş geçirmiş oldu. Yıldızlarının bireysel performanslarıyla bu haftayı da kayıpsız geçiren Galatasaray için önümüzdeki haftalar puan kayıplarına gebe gibi görünüyor. 

Haftanın derbisine gelecek olursak, Fenerbahçe ilk mağlubiyetini alıp ligdeki 10 maçlık galibiyet serisini sonlandırmış oldu. Trabzonspor 26 yıl sonra Kadıköy'de zafer kazanmış oldu. Üstelik bu zaferi hakemin tüm engellemeleri ne rağmen kazandı. Fenerbahçe'nin sakat oyuncularının eksikliği fazlasıyla müsabakada kendini hissettirdi. Şöyle ki 10 lig maçında kalesinde sadece 5 gol gören takım kendi saha ve seyircisinin önünde 3 gol birden yedi. Becao ve Djiku'nun galibiyet serilerinde ki etkisi çok fazlaydı. Takım bu iki oyuncunun verdiği öz güvenle ileride rahatça rakibine baskı kurabiliyordu. Tabi birde ön baskı oyununun  olmazsa olmazı Fred de sahada olmayınca Fenerbahçe en büyük silahından mahrum kaldı. Abdullah Avcı ise bu açığı çok iyi gördü ve rakibini kendi silahıyla ön baskı oyununla devirdi. Fenerbahçe için gecenin tek olumlu yanı ise taraftarının maç sonu takımını sahiplenmesi ve yalnız bırakmaması idi.  

Gelelim pazar gecesine... Beşiktaş ağır kayıplar yaşamaya devam ediyor. Takım Abubakar'ın yokluğunda üretemiyor. Beşiktaş takı yönetim belirsizliği de takımı olumsuz etkiliyor. Teknik sorumlu Burak Yılmazla takımın toparlanması zor gibi.  Bide giderek yaklaşan Afrika kupası ile tünelin sonunda ışık görünmüyor. Daha şimdiden zirvenin 12 puan gerisine düşen Beşiktaş için bu sezon da kaybedilmiş görünüyor. 

Genel olarak haftaya baktığımızda karşılıklı gollerin atıldığı seyir zevki yüksek müsabakalar izledik. Bu sezon ligdeki ilk galibiyetini alan yılport Samsunspor'uda tebrik etmek gerekir. Dış etkenlerin değil sadece futbolun güzelliklerinin konuşulduğu, yazıldığı günlerde görüşmek üzere 

Saygılarımla...