Trendyol Süper Ligde 12. haftayı geride bıraktık. Fenerbahçe avaraj farkıyla da olsa liderlik koltuğunu ezeli rakibi Galatasaray'dan geri aldı.

Galatasaray Mersin'de Atakaş Hatayspor'a 2-1 yenilerek namağlup ünvanını kaybetti. Süper Ligde 12. hafta itibariyle namağlup takım kalmamış oldu. Galatasaray açısından geçen haftaki analizlerimde bu puan kayıplarının kaçınılmaz olduğunu yazmıştım. Cumartesi akşamına dönüp şöyle bir baktığımızda sahada özellikle şampiyonlar ligi yorgunu bir Galatasaray takımı vardı. Hatayspor maçını Bayern Münih deplasmanından bağımsız değerlendirmek yanlış olur. Takım son 21 günde ikisi Bayern Münih maçı olmak üzere Beşiktaş, Rizespor, Kasımpaşa ve son olarak Hatayspor karşısına çıktı. Mersin'de oynanan maçta fiziksel ve mental yorgunluklar göze çarptı. Hatayspor'da 1.93'lük Lamkel'in 1 gol, 1 asistle kariyer maçlarından birini oynaması Galatasaray için seri sonunu getirdi.

Pazar akşamı ise Fenerbahçe Adana Demirspor deplasmanındaydı. Futbolseverler golsüz ama seyir zevki yüksek bir müsabaka izledi. Fenerbahçe 60. dakikaya kadar en büyük silahı olan ön alan baskısıyla Adana Demirspor kalesine 7 si isabetli toplam 15 şut yolladı. Açıkçası maç boyunca en çok duyduğumuz isim Adana Demirspor kalecisi Ertaç oldu. Dzeko ile Ertaç arasında birinin vurup, ötekinin tuttuğu dakikaları sıkça izledik. Fenerbahçe kalecisi Livakoviç ise kalesinde tek bir isabetli şut bile görmeden müsabakayı tamamladı. Fenerbahçe defans hattı için kusursuz bir gece yaşandı. 

İsmail KARTAL hocamız ise Adana'da alınan beraberliğe kayıp değil kazanç olarak görüyor. Müsabaka boyunca risk almadan maçı götürdü. Dzeko sahadayken Batshuayi   ile 4-4-2 oyununa dönebilirdi. Yaptığı hamleler oyuna değil mevkilere oldu. Sadece isim değişiklikleri de dolayısıyla skoru değiştirmedi; ancak Fenerbahçe aldığı 1 puanla liderliği geri aldı. Milli araya lider ve moralli gidecekler. Sonuçta bu maç için rakibi lig üçüncüsü Adana Demirspordu. Deplasmanda alınan 1 puan çok kıymetli. Sakat ve cezalı oyuncularının bir kısmının milli maç sonrası takıma dönecek olması Fenerbahçe'de moralleri daha da yükseltiyor.

Sonuç olarak Adana'da bırakılan 2 puan acı gelebilir; ama bazen künefe, kebaptan daha da acı gelebilir.
Saygılarımla...