Fenerbahçe'nin sezon başında Ajax'tan bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği Dusan Tadic  gol ve asistlerinin yanı sıra kazanma hırsıyla dikkat çeken bir oyuncu.

Sırp oyuncu 20 Kasım 1988 de Macaristan sınırında bulunan Backa Topolida' da doğdu. Geçtiğimiz günlerde 35 yaşını deviren oyuncu parlamaya 2010 yılında Hollanda Eredevise ekiplerinden Groningen'de başladı. Bir sezonda takım arkadaşlarına 22 kez gol pası veren Tadic "Asist Kralı" lakabını aldı. 2012-2014 yılları arası durak Tvente idi. 2 sezonda 32 kez fileleri havalandırıp 62 asist yaparak inanılmaz bir istatistiğe ulaştı. 2014_2015 te adres Premier Lig ve Southampton'du. İlk sezonunda 8-0 kazanılan Sunderland maçında 4 asist yaparak Premier Lig tarihinde  tek maçta en çok gol pası veren oyuncu rekorunu kırdı. 

tadic

Hani Fenerbahçe maçları sonrasında genelde Tadic'i formasını çıkarıp vücut kaslarını sergilerken görüyoruz ya, buzdağının görünmeyen kısmı geçmişte 2017-2018 sezonunda Southampton'nın kümede kalmayı garantilediği maç sonrası sahada çıplak dolaşmasına dayanıyormuş.

2018 den sonra ise Tadic için altın yıllar başlangıcı oldu. Bu sezon tüm kulvarlarda 56 maçta 38 gol 23 asist ile muazzam bir istatistiğe imza attı ve 2018-2019 sezonunda 28 golle Hollanda Ligi'nde gol kralı oldu. Ajax kariyerini 3 Hollanda Ligi şampiyonluğu, 2 KNVB Beker, ve 1 Süper Kupa olmak üzere toplam 5 kupa ile tamamladı.

Sayın Ali KOÇ'UN tereddüt ile yaklaşıp 'Sadece bir oyuncu almıyoruz karakter aliyoruz' sözleriyle başlanılan Fenerbahçe sayfası...
Şimdi gelelim günümüze pazar akşamı WİNNER sahada ve iş başındaydı. 

Eğer ki Samet'in elle müdahalesini görmeyen, Szymanski'ye yapılan faulün ceza sahası içerisinde olduğunu çözemeyen Hüseyin GÖCEK ve Arda KARDEŞLER olmasaydı, MHK başkanı ile davalık olan bir klüp başkanı olmasaydı, biz bugün 10 dakika içerisinde maçı çeviren Tadic'i konuşuyor olacaktık. Pazar akşamından aklımda kalan ise yıldız oyuncunun 2. gol sonrası mağrurluğu idi. Son bir sözde Fatih Karagümrük Spor'da bu sezonki ilk golünü atıp Fenerbahçe tribünlerine sus işareti yapan Can Keleş'e, Tadic'in 2. gol sonrası duruşundan ders çıkarmanı dilerim. Bazen 10 dakika bile  sahada sadece bir oyuncu değil bir karakter olduğunu gösterir bize.

Saygılarımla...