Modern oynayış özelliği, kontrolleri ve erişe bilirlik alternatifiyle, unutulmaz hikayenin anlatımını Ellie&Riley ikilisinin hayatını derinden etkileyen Left Behind kısmında keşfedeceksiniz.

Bu yazımızda The Last of Us Part 1 oyununu daha yakından tanıyacak ve oyunun PC versiyonunda neler bekleyebileceğinizi anlatacağız. Ayrıca oyunun sistem gereksinimleri, fiyatı, ön sipariş avantajları ve dijital deluxe sürümü hakkında da bilgi vereceğiz. Hazırsanız başlayalım.

Oyunun Konusu

The Last of Us Part 1, kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor. Bir mantar enfeksiyonu sonucu insanların zombiye dönüştüğü bir ortamda, hayatta kalmaya çalışan Joel adlı bir adam, Ellie adlı 14 yaşındaki bir kızı askeri karantina bölgesinden kaçırması için işe alınır. Ancak bu küçük iş, yakında acımasız bir ülke çapında yolculuğa dönüşür. Joel ve Ellie, enfekte olmuşlarla ve sertleşmiş hayatta kalanlarla dolu tehlikeli bir dünyada ilerlerken, birbirlerine güvenmek zorunda kalır ve insanlıklarını korumaya çalışır.

Oyunun hikayesi, duygusal anlatımı ve unutulmaz karakterleriyle övgü toplamıştır. Oyun ayrıca Left Behind adlı bir ön bölüm içerir. Bu bölümde Ellie'nin en yakın arkadaşı Riley ile olan ilişkisini ve onun hayatını nasıl değiştirdiğini göreceksiniz.

Oyunun Özellikleri

The Last of Us Part 1, PC için çıkış yaparken birçok PC özelliğiyle de geliyor. Oyun, PC'ye özel olarak optimize edilmiş ve PC merkezli kalite yaşam iyileştirmeleri sunuyor. Oyun ayrıca AMD FSR 2.2 desteği*, Nvidia DLSS Super Resolution desteği*, VSync ve kare hızı sınırı seçenekleri ve ayarlanabilir Doku Kalitesi, Gölgeler, Yansımalar, Ortam Oklüzyonu gibi birçok özellik içeriyor.

Oyunun grafikleri ve sesleri de geliştirilmiş durumda. Oyunun atmosferini daha da arttıran yüksek çözünürlüklü dokular, dinamik aydınlatma ve gölge efektleri, gelişmiş parçacık sistemi ve daha fazlasını göreceksiniz. Ayrıca oyunun ses tasarımı da yenilenmiş ve ses efektleri daha gerçekçi hale getirilmiştir.

Oyunun oynanışı da yenilikler sunuyor. Oyunun savaş sistemi daha akıcı ve tatmin edici hale getirilmiş. Silah kullanımı, yakın dövüş,