Maalesef artık bu serinin cihazları aylık güvenlik güncellemeleri almaktan mahrum kalacak. Note 20 ve Ultra, bu ay itibarıyla 4 yaşına girdi ve Samsung'un güncelleme politikası gereği artık telefonlar için aylık güncellemelerin sonuna gelinmiş bulunuyor.

Yeni Android 15 Geliyor! Peki Farkı Ne Olacak? Yeni Android 15 Geliyor! Peki Farkı Ne Olacak?

Yapılan değişiklik Note 20 serisinin kullanıcıları için dönüm noktası. Artık, belirli cihazlar her ay yerine yalnızca her çeyrekte güvenlik güncellemesi alacak. Bu durum özellikle cihazlarını güvenli ve güncel tutmak isteyen kullanıcılar için kötü bir haber. Ancak, uygulama Samsung'un ürün yazılımı destek politikası doğrultusunda gerçekleştiği için kullanıcıların cihazlarını değiştirmesi gerektiği anlamına da geliyor.

Note 20 Serisine Veda mı Edilecek?

Galaxy Note 20

Galaxy Note 20 serisinin, aylık güvenlik güncellemeleri almayacağı haberi kullanıcılar arasında bazı kaygılara neden oldu. İlk başta cihazların yalnızca dört yıl boyunca güvenlik yamaları alacağı düşünülüyordu. Ancak Samsung, birkaç yıl önceki güncelleme politikasını değiştirerek belirli cihazlara daha uzun süreli destek sunma kararı aldı. 20 serisi genişletilmiş destekten yararlanan birkaç model arasında yer alıyordu.

Samsung'un güncelleme politikasına göre 20 serisi hala destekleniyor ancak bu, her ay yeni güvenlik güncellemesi alacakları anlamına gelmiyor. Şirketin son güvenlik bültenine göre Note 20 ve Note 20 Ultra kullanıcıları bundan böyle her çeyrekte bir güncelleme ile yetinmek zorunda kalacaklar.

Samsung Galaxy Note 20 Özellikleri Neler?

20 serisi modern akıllı telefonların sunduğu tüm olanakları barındıran etkileyici bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Telefonun ölçüleri 161.6 x 75.2 x 8.3 mm ve ağırlığı 192 gram. Böylece hem elinizde rahatça tutabileceğiniz hem de cebinizde taşıyabileceğiniz tasarıma sahip. Göz alıcı estetiğe sahip olan Galaxy Note 20 hem şık hem de işlevsel deneyim sunuyor.

Ekran kısmında ise 6.7 inçlik büyük AMOLED ekran bulunuyor. 1080 x 2400 piksel çözünürlüğü ve 393 ppi piksel yoğunluğu sayesinde görüntü kalitesi gerçekten etkileyici. Ancak etkileyici olsa da artık güncelleme almaması birçok kişinin bu seriden uzak durmasına şimdiden neden oldu.

Editör: Şahsüver ÇITIR