Yılın en çok beklenen oyunlarından biri olan STALKER 2: Heart of Chernobyl, oyunculara kötü bir haberle geldi. GSC Game World tarafından geliştirilen açık dünya FPS oyunu, Unreal Engine 5 ile tasarlanmasına rağmen bir kez daha ertelendi. Geçtiğimiz yıldan beri sabırsızlıkla beklenen yapım, hayranlarını Eylül ayına kadar beklemeye zorlayacak.

Yeni Fragman ve Nihai Çıkış Tarihi

Oyunun geliştirici ekibi, son saatlerde paylaşılan oyun içi fragman ile birlikte STALKER 2: Heart of Chernobyl'ün "son çıkış tarihi"nin 5 Eylül olduğunu duyurdu. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında çıkması planlanan oyun, bir dizi erteleme sonucunda 2024'ün ilk çeyreğine kadar ertelenmişti. Geliştiricilere göre, hayran testlerinin sonuçlarına dayanarak oyun tamamlanmış durumda, ancak bazı noktalarda daha fazla cilaya ihtiyaç duyuluyor.

Büyüleyici Çernobil Açık Dünyası

STALKER 2, Çernobil'in merkeze alındığı devasa bir açık dünyada geçen birinci şahıs nişancı oyunu olacak. Oyuncuları, 64 kilometrekarelik muazzam bir harita üzerinde tehlikeli düşmanlar, ölümcül anomaliler ve yepyeni bir hikaye bekliyor. Bu bağlamda, yaşanan gecikmenin oyuncular için şaşırtıcı olmadığını belirtmek önemli. 

Oyunun Önerilen Sistem Gereksinimleri

STALKER 2'nin sorunsuz bir deneyim için önerilen sistem gereksinimleri de açıklandı. Oyunu rahatça oynayabilmek için AMD Ryzen 7 3700X veya Intel Core i7-9700K işlemci, AMD Radeon RX 5700 XT 8GB veya Nvidia RTX 2070 SUPER 8GB ekran kartı, SSD ve 150 GB depolama alanına ihtiyaç duyulacak. Ayrıca, oyunun çıkış yaptığı ilk gün PC Game Pass'te bulunacak olması da dikkat çekici.

170 Neden Meşgul Çalar? Sebebi Nedir? 2024 170 Neden Meşgul Çalar? Sebebi Nedir? 2024

Ön Sipariş ve Fiyat Bilgileri

STALKER 2: Heart of Chernobyl, şu anda Steam (1.054 TL) ve Epic Games (345 TL) üzerinden ön siparişe açık. Oyunun beklenen çıkış tarihi yaklaşsa da, hayranlar bir süre daha sabretmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

Editör: Haber Merkezi