Tesla'nın uzun zamandır beklenen otonom taksi projesi, 10 Ekim 2024'te Kaliforniya'da düzenlenecek olan özel bir etkinlikle tanıtılacak. Tesla CEO'su Elon Musk’ın yıllar önce duyurusunu yaptığı bu araç, otonom teknolojiler konusunda çığır açacak nitelikte. Lansman, Burbank’taki Warner Bros. Discovery film stüdyolarında gerçekleşecek ve Tesla’nın robotaksisi ilk kez halka sunulacak.

The Returned 1.Sezon 1.Bölüm Türkçe Dublaj İzle! The Returned 1.Sezon 1.Bölüm Türkçe Dublaj İzle!

Tesla’nın Otonom Taksi Vizyonu

Tesla’nın yeni tanıtacağı bu robotaksi modeli, direksiyon simidi ve pedallar gibi geleneksel sürüş unsurlarını tamamen ortadan kaldıracak. Araç, Tesla’nın otonom sürüş yazılımlarıyla donatılacak ve “Cybercab” adı verilen yeni bir platform üzerinden kullanılacak. Özellikle tasarımının Tesla'nın Cybertruck modelinden ilham aldığı konuşulurken, aracın modern şehir içi ulaşımda önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Başlangıçta 8 Ağustos 2024'te tanıtılması planlanan etkinlik, bazı teknik ve tasarım iyileştirmeleri nedeniyle 10 Ekim'e ertelendi. Tesla'nın geleceğe yönelik bu adımı, ulaşımın geleceğini değiştirme potansiyeli taşıyor. Lansman sırasında araçla ilgili daha fazla detay paylaşılacak ve otonom taksilerin şehirlerdeki rolü daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Tesla, bu gelişme ile otomotiv sektöründe yine dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR