Son teknolojik imkanlarla donatılmış Apple akıllı saat, bir saatten daha fazlasıdır. Bu saat sağlığınız için çok faydalı olan özellikle doludur. Tüm Apple Watch modelleri, sağlığınız için bir kalp atış hızı monitörü ve sağlık uygulaması içerir. Daha yeni modeller, elektrokardiyogram çekmenize, düştüğünüzde acil servislerle iletişime geçmenize, kan oksijen seviyenizi ölçmenize ve daha fazlasına olanak tanır.

Sağlık Bilgilerinizi Görüntüleyin

Apple Watch Teknik Özellikleri

Sağlık uygulaması sağlık bilgilerinizi girmenize ve bunları saatinizde görüntülemenize olanak tanır. Bunu ayarlamak için telefonunuzda Sağlık uygulamasını açın ve sağ üst köşedeki profil resmine dokunun. Cinsiyetinizi, kan grubunuzu ve diğer verilerinizi eklemek için Sağlık Ayrıntıları'na dokunun. Tıbbi geçmişiniz, rahatsızlıklarınız ve ilaçlarınız hakkında bilgi girmek için  Tıbbi Kimlik'e dokunun. Daha sonra Ayarlar > Sağlık bölümüne giderek bu bilgileri saatinizde görüntüleyebilirsiniz . Sağladığınız bilgileri görmek için Sağlık Ayrıntıları ve Tıbbi Kimlik'i seçin . Ekranın alt kısmındaki Tıbbi Kimliği Düzenle düğmesine dokunarak saatiniz üzerinden Tıbbi Kimlik bilgilerinizi düzenleyebilirsiniz .

Yürüyüş Sırasında Konumlarınızı Haritalayın

Bilmediğiniz bir bölgede yürüyüş yapmak, özellikle de tek başınızaysanız, zorlayıcı olabilir. watchOS 10'dan başlayarak, Compass uygulaması artık yürüyüşünüz sırasında rota noktaları oluşturur. Kaydedilen rota noktaları ayrıca 3B görünümü görüntülemek için altimetre verilerini kullanır. Biriyle iletişime geçmeniz gerekiyorsa Son Hücresel Bağlantı Yol Noktası, hücresel erişiminizin olduğu son yeri işaretler. Son Acil Durum Çağrı Noktası ise, acil durum çağrısı yapmanız gerektiğinde ağ ile olan son bağlantınızı işaretler.

EKG Çekin

Apple Watch Series 4 veya daha yeni bir modeliniz varsa, kalp ritminizi kontrol etmek için bir elektrokardiyogram (EKG) çekebilirsiniz. Daha sonra atriyal fibrilasyon gibi herhangi bir düzensizlik bulursa sizi uyarabilir. Göğüs ağrısı veya başka semptomlar yaşıyorsanız, hemen acil servisleri aramalısınız. Ancak, bilinen bir rahatsızlığınız varsa, kalp ritminizi takip etmek için uygulamayı kullanabilirsiniz. Apple Watch'unuzla EKG çekmek için EKG uygulamasını açın ve ardından parmağınızı Digital Crown'a tutun. Uygulama EKG çekerken geri sayım yapacaktır. 30 saniye sonra sonuçlar sinüs ritminizi ve kalp atış hızınızı size bildirir.

İşitme Duyunuzu Koruyun

Sürekli yüksek sesler kulaklarınıza zarar verebilir ve hatta işitme kaybına yol açabilir. Noise uygulamasının amacı çevredeki gürültüyü izlemek ve sesler güvenli seviyenin üzerindeyse sizi uyarmaktır. İlk olarak, iPhone'unuzda veya saatinizde desibel eşiğini ayarlayın ve gürültü seviyelerini izlemeye başlamak için Çevresel Ses Ölçümlerini etkinleştirin. Oradan, çevredeki ses çok yüksek olursa uyarı almak istediğiniz bir desibel seviyesi ayarlayabilirsiniz. Saatiniz daha sonra ses ayarladığınız seviyeye ulaşırsa veya bu seviyeyi aşarsa sizi bilgilendirecektir.

Adet Döngülerinizi Takip Edin

Döngü Takibi uygulaması, adet gören kişilerin adet döngülerini takip etmelerine olanak tanır. Bunu iPhone'unuzda ayarlamak için Sağlık uygulamasını açın, Gözat > Döngü Takibi'ne gidin ve Başlat'a dokunun . Son adetinizin tarihini girmeniz, adetinizin genellikle kaç gün sürdüğünü belirtmeniz ve her adet döneminin tipik uzunluğunu seçmeniz gerekecektir. Hamile kalmaya çalışıyorsanız veya hamile kalmaktan kaçınıyorsanız, hepsi için faydalı olabilecek Adet Tahmini, Doğurganlık Dönemi Tahmini ve Cinsel Aktivite Günlüğü özelliklerini kontrol edebilirsiniz.

My Time At Portia APK İndir - Nasıl İndirilir? My Time At Portia APK İndir - Nasıl İndirilir?

Uykunuzu Takip Edin

WatchOS 7 ile birlikte Apple nihayet kendi uyku takip cihazını tanıttı . Uygulama uykuya hazırlanmanıza yardımcı olabilir, gece boyunca gerçekte ne kadar uyuduğunuzu söyleyebilir ve  uyku düzeninizin nasıl olduğunu ortaya çıkarabilir. Bu özelliği iPhone'unuzdaki Sağlık uygulamasından ayarlamanız gerekir. Özet ekranını aşağı kaydırın ve Uykuyu Ayarla öğesinin yanındaki Başlat düğmesine dokunun . Çeşitli hedeflerinizi ve programlarınızı ayarlamak için talimatları izleyin. Saatinizi takın ve ardından telefonunuzdan veya saatinizdeki Uyku uygulamasından uyku takibini açarak uyuyun. Ertesi sabah, ne kadar uyuduğunuzu görmek için iPhone'unuzdaki uyku verilerini kontrol edin .