Çoğu Apple ürünü gibi, ikinci nesil AirPods Pro da kutudan çıktığı anda oldukça sorunsuz çalışır. Ancak yüzeysel işlevlerin altına indiğinizde keşfedilecek daha çok şey var. Burada, kulaklıklarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilecek birkaç ipucu ve öneriyle size yol göstereceğiz.

Uyarlanabilir Şeffaflık Moduna Geçin

Apple'ın Uyarlanabilir Şeffaflık modu, şehir sokaklarında yürürken veya spor salonunda egzersiz yaparken karşılaşabileceğiniz yüksek sesleri bastırmak için kullanışlıdır. 85 dB'yi aşan tüm seslerin (örneğin arabalar, inşaat sesleri veya özellikle yüksek sesle konuşan kişiler) tonunu önemli ölçüde değiştirmeden ses seviyesini düşürür.

Apple'ın Son Teknoloji Harikası Kulaklıkları

Gürültü Önlemeyi İyileştirmek İçin Kulaklıklarınızı Yeniden Ayarlayın

AirPods Pro, kulak kanalınızı kapatabilir ve birçok farklı açıdan kulağınıza güvenli, rahat bir uyum sağlayabilir. Ayrıca kulaklığın gövdesinin konumu kulak içini etkilemediğinden, bunları nasıl takarsanız kullanın genel ses performansı pek değişmeyecektir. Ancak kulak içi konumlandırma, gürültü engelleme profilini önemli ölçüde etkiler. Sebebi basit: kulaklıkların her birindeki iki mikrofon (biri kanalın dışında, diğeri içeride) çevredeki gürültüyü ortadan kaldırmak için birlikte çalışır. Bu sebepten dolayı kulaklığınızı doğru konumlandırmak ondan maximum verimi almanın başlıca adımlarından biridir.

2024'ün En İyi Akıllı Gözlükleri 2024'ün En İyi Akıllı Gözlükleri

Pil Ömrünü Uzatmak İçin Gereksiz Ayarları Kapatın

Pil ömrünü uzatmak için şu diğer değişiklikleri de deneyebilirsiniz:

AirPods ayar menüsünde Gürültü Engellemeyi, Uyarlanabilir Şeffaflık modları da dahil kapatın: Bu ayarlar, özellikle ana Gürültü Engelleme ayarı pil ömrünü tüketir. Tüm bu özellikler kullanışlıdır, ancak özellikle pil ömrünü korumaya çalışıyorsanız, bunları her zaman kullanmanıza muhtemelen gerek yoktur. Ayarlar menüsünde bulamıyorsanız bu modları değiştirmek için Kontrol Merkezi'ndeki ses simgesine dokunmanız yeterlidir.

AirPods'larınızı Kaybetmeye Karşı Önlem Alın

Daha önce Bul uygulamasıyla bir cihaz kurmadıysanız endişelenmeyin; basit. Başlamak için AirPods menüsünde Ağımı Bul ayarını etkinleştirin ve ardından Bul'da Göster seçeneğine dokunun. Açılan Bul uygulamasında AirPods'unuzun cihaz listesinde göründüğünü ve konum durumunun sizinle olduğunu doğrulayın. Daha sonra özelliği test etmek için kulaklıkları ve kutuyu evinizde çeşitli güvenli yerlere yerleştirip özelliği test edin.