OneDrive, Microsoft'un güçlü bir bulut depolama ve senkronizasyon hizmetidir. Dosyalarınızı buluta senkronize eder, böylece onlara her yerden erişebilirsiniz. Dosyaları paylaşımı konusunda en sık tercih edilen uygulamalardan biri olan One Drive hakkında çoğu kişi işlerini kolaylaştıracak önemli noktaları ne yazık ki bilmiyor. Size yardımcı olmak amacıyla, bu hizmetin sunduğu tüm özelliklerden yararlanabilmeniz için en iyi OneDrive ipuçlarını paylaşıyoruz.

Microsoft OneDrive En İyi İpuçları

Dosyalarınızı başkalarıyla paylaşıyor veya depolama alanınızı yönetiyorsanız, bu ipuçları OneDrive'dan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak.

E-posta Eklerinizi Onedrive'a Alın

OneDrive'ı Microsoft Outlook'unuzda alınan tüm ekleri otomatik olarak kaydedecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Bu, bir eki bir daha asla kaybetme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacağı anlamına gelir.

Önceki Dosya Sürümlerini Kolayca Kurtarın

Bazen yanlışlıkla bir şeyi silersiniz veya daha sonra pişman olacağınız değişiklikler yaparsınız. Günü kurtarmak için OneDrive, dosyalarınızda yapılan tüm değişikliklerin geçmişini tutar. Böylece gerektiğinde her zaman geri dönüp eski bir sürümü geri yükleyebilirsiniz. Verilerinizi geri almak için bulutta veya yerel depolamanızda şu basit adımları uygulayın:

İstediğiniz dosyaya sağ tıklayın. Açılır menüden ' Sürüm Geçmişi'ni seçin. İstediğiniz sürüme sağ tıklayın ve ' Geri Yükle'yi seçin.

Dosyalarınızı Güvende Tutun

Telegram Üzgünüz Şu Anda Sadece Ortak Kişilere Mesaj Gönderebilirsiniz Nedir? 2024 Telegram Üzgünüz Şu Anda Sadece Ortak Kişilere Mesaj Gönderebilirsiniz Nedir? 2024

Sürüm Geçmişi'nin getirdiği ekstra avantajlardan biri de ek güvenliktir. OneDrive, her değişiklik yapıldığında dosyanızın sürümlerini sakladığından, kötü amaçlı bir yazılım saldırısının hedefi olup olmadığınızı tespit edebilir. Böyle bir durumda OneDrive size saldırıyı bildiren bir e-posta gönderecektir. Daha sonra dosyalarınızı kurtarma sürecinde de size yol gösterecekler.

Paylaşılan Dosyalara İlişkin Yorumlarda Bulunun

Yorumlar, Google Drive gibi platformlarda çok faydalı bir araçtır. Aynı zamanda kullanabileceğiniz en iyi OneDrive ipuçlarından ve püf noktalarından biridir. Ancak paylaşılan dosyalara yorum bırakmak aslında mümkün olsa da bu sınırlı olarak yapılabilir. İzin verildiyse ve sizinle paylaşılan bir dosyaya yorum bırakmak istiyorsanız Ayrıntılar'ı açmanız yeterli. Ayrıntılar panelinde istediğiniz herhangi bir şeyi yorumlayabilir, hatta başkalarını etiketleyebilirsiniz.