Torbalı'da Can Pazarı: 5 Ölü, 63 Yaralı! Torbalı'da Can Pazarı: 5 Ölü, 63 Yaralı!

İzmir'de yangın maratonu devam ediyor, vallahi gözlerimiz yollarda, kulaklarımız haberlerde kaldı. Gece gündüz demeden çalışan ekipler var, helal olsun onlara. Adam akıllı oturup bir çay içecek zamanları yok, sürekli koşturmaca. Bu aralar İzmir'deki yangınlarla mücadelede adeta seferberlik ilan edilmiş gibi bir durum var. Hem ormanlarda hem kırsalda yangın çıkıyor, yetkililer de tam tekmil müdahale ediyorlar. 16 yangın birden çıkmış, düşünsenize! 11'i kontrol altına alınmış ama hala devam edenler var.

İzmir Selçuk Yangın

Ekipler gece boyunca ne ara vermiş ne soluk almış. Hani derler ya, gece gündüz demeden çalışmak diye, işte öyle bir durum. 11 uçak, 27 helikopter havada, 171 arazöz ve iş makinesi yerde çalışıyor. Personel sayısı da 972 olmuş. Bu insanlar canla başla uğraşıyorlar yangını kontrol altına almak için. Hele o gece görüşlü helikopterler var ya, onlar olmasa gece müdahaleler çok daha zor olurdu. Menderes'teki Karacadağ mevkiindeki yangına da sabah ilk ışıklarla birlikte hemen havadan müdahale başlamış tekrar.

Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı'da yangınlar varmış. Her birinde ekiplerin mücadelesi sürüyor. Biz buradan dua ediyoruz, inşallah en kısa sürede hepsi kontrol altına alınır. Bu yangınlar bizi çok üzüyor, doğamız yanıyor, hayvanlarımız zarar görüyor. İzmirli olarak bu yangınlarla savaşan herkese minnettarız, yüreklerini ortaya koyuyorlar resmen. İnşallah daha fazla zarar vermeden bu yangınlar söndürülür. Yangın söndürme çalışmalarında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler, sağ olun var olun. İzmir olarak bu zor günleri hep birlikte atlatacağız.

Editör: Şahsüver ÇITIR