İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte dün meydana gelen ve iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği trajik olayla ilgili açıklama yaptı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, olayın meydana geldiği bölgede belediyenin yürüttüğü ve elektrik hattında kaçakla ilişkilendirilebilecek herhangi bir altyapı çalışmasının bulunmadığı belirtildi.

Açıklamanın Detayları

12 Temmuz'da Konak ilçesi Enver Dündar Başar Sokağı'nda yaşanan olayda, Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, olayın ardından bölgede yetkili personel tarafından yapılan elektrik tesisatı kontrollerinde, aydınlatma tesisatı kablolarında enerji olmadığının teyit edildiğini vurguladı.

Açıklamada, "Bölgede belediyemizin yürüttüğü ve elektrik hattında oluşabilecek kaçakla ilişkilendirilebilecek bir altyapı çalışmasından söz edilemeyeceği ortadadır." denildi. Ayrıca, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) teknik raporunda, 2024 yılı ocak ayında bölgede yapılan yağmur suyu ızgarası imalatlarının, Gdz Elektrik AŞ'den gözlemci talebi üzerine gözlemci nezaretinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Belediyenin açıklamasında, Gdz Elektrik AŞ'nin olay bölgesinde bakım ve onarım çalışmaları yaptığı, vatandaşlar tarafından bu bölge için iki defa arıza kaydı açtırıldığı, hatta elektrik hatlarının yapım tekniğine aykırı olarak zeminden sadece 23 santimetre aşağıda döşendiği de fotoğraflarla belgelenerek ifade edildi. Bu durumun, yaşanan trajik olayda önemli bir etken olduğu vurgulandı.

Öğretmen Nurullah Kaya kimdir, Neden Öldü? Öğretmen Nurullah Kaya kimdir, Neden Öldü?

Dün meydana gelen olayda, sağanak yağış sırasında Özge Ceren Deniz, Enver Dündar Başar Sokağı'ndaki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak yere düşmüştü. İnanç Öktemay ise ona yardım etmek isterken aynı şekilde akıma kapılıp arkadaşının yanına düşmüştü. Çevredekilerin müdahalesiyle su birikintisinden çıkarılan Öktemay ve Deniz, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Belediye, olayın nedenlerinin en kısa sürede tespit edilmesi ve benzer olayların tekrarını önleyecek çalışmaların hızla hayata geçirilmesi için temennide bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanan acı olayın ardından bölgedeki altyapı ve elektrik tesisatlarının güvenliği konusunda daha titiz çalışmalar yürüteceğini belirtti.

İzmir'de yaşanan trajik olay, şehirdeki elektrik altyapısının güvenliği konusunda önemli soru işaretlerini de beraberinde getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamalar ve alınacak önlemler, benzer olayların yaşanmaması adına büyük önem taşıyor. Belediyenin, Gdz Elektrik AŞ ile koordineli bir şekilde çalışarak gerekli tüm güvenlik önlemlerini alması ve altyapı çalışmalarını bu doğrultuda sürdürmesi, vatandaşların güvenliği açısından hayati bir rol oynayacak.

Editör: Şahsüver ÇITIR