İzmir'deki 'ikinci Seçil Erzan vakası' olarak adlandırılan olayda, Bornova'da bir bankanın şube müdürü olan Hatice Ö. (48), yüksek kar vaadiyle iş ve spor dünyasından 10 kişiyi 300 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Hatice Ö., intihar girişiminin ardından yatırıldığı yüksek güvenlikli psikiyatri kliniğinde tedavi gördü ve taburcu edilmesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcılık ve Rüşvet İddiaları

Banka Müdürü Hatice-1

Hatice Ö., Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Şube Başkanı olduğu dönemde, yüksek kar vaadiyle fon ve altın alacağını belirterek kulübün 3 yöneticisi ile 7 iş insanından yaklaşık 300 milyon TL topladı. Ancak bu paraları fon veya altına yatırmayıp, döviz bürosu sahibi Serkan Çelik'e gönderdiği ileri sürüldü. Topladığı paralarla ilgili ihtiyaçları karşılayan Hatice Ö., bir süre sonra iş insanları tarafından dolandırıcılıkla suçlandı ve mağdurlar durumu polise bildirdi.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, Hatice Ö.'nün evinde çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğunu belirledi. İzmir Şehir Hastanesi'ne götürülen Hatice Ö.'nün hayati tehlikesi bulunmuyordu ve polis gözetiminde tedavisi devam etti. Psikiyatri servisine yatırılan Hatice Ö., tedavisinin ardından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

Operasyon kapsamında banka personeli E.Y. ve döviz bürosu çalışanı A.A. da ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Döviz bürosu sahibi Serkan Çelik ise ifadesinde suçlamaları reddederek, Hatice Ö.'nün getirdiği paraları altına ve dövize çevirdiğini, sonrasında da kendisine iade ettiğini söyledi. Ancak, Çelik nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Mal Varlıklarına El Konuldu

Polis ekipleri, döviz bürosunda, banka şubesinde ve belirlenen bazı adreslerde arama yaparak Hatice Ö. ve Serkan Çelik'in mal varlıklarına el koydu. Hatice Ö.'nün, özellikle bankada yüklü miktarda mevduatı olan kişileri hedef aldığı ve dolandırıcılık ağını genişlettiği öne sürüldü. E.Y. ve A.A. ise adliyeye sevk edilerek, yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Hatice Ö.'nün İfadesi

Irak’ın Kuzeyinde 6 PKK’lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi Irak’ın Kuzeyinde 6 PKK’lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Hatice Ö., ifadesinde borçları nedeniyle çıkmaza girdiğini ve mağdurların paralarını önceki mağdurların taleplerini karşılamak için kullandığını belirtti. Bankacılık faaliyetlerini usulüne uygun yaptığını ve suçsuz olduğunu savundu. İzmir Şehir Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan Hatice Ö., sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Bu olay, İzmir'de geniş yankı uyandırdı ve kamuoyunun dikkatini çekti.

Editör: Şahsüver ÇITIR