Hyundai Motor Grubu, CES 2024 Fuarı'nda dikkatleri üzerine çeken bir elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçağı konsepti olan SA-2 modelini tanıttı. Bu özel araç, Amerika'da düzenlenen fuarda, Hyundai'nin havacılık alanındaki uzman şirketi Supernal ile birlikte geliştirildi.

Beş kişilik oturma kapasitesiyle tasarlanan Hyundai SA-2 eVTOL, güvenli, yenilikçi ve uygun fiyatlı bir hava mobilite aracı olarak öne çıkıyor. Otomotiv endüstrisinin estetik tasarımını uçak ve helikopter dinamikleriyle birleştiren bu konsept araç, hava taksi kullanımına uygun bir çözüm sunmayı hedefliyor. Trafik sorununun önüne geçebilecek bu teknoloji, ulaşımı bambaşka bir noktaya taşıyor. 

Hyundai SA-2 Hava Taksi Olarak Kullanılacak!

Supernal işbirliğiyle geliştirilen SA-2, dikey kalkış ve iniş yeteneğine sahip olup, 4 yolcu taşıyabiliyor. Hyundai'nin havacılık ve uzay mühendisliği ekipleri tarafından birlikte çalışılan bu özel araç, uygun fiyatlı günlük yolcu hava taşımacılığını gerçekleştirmeyi amaçlıyor. İlk aşamada 25 ila 40 mil arasında (maksimum 65 km) menzile sahip olacak olan SA-2, özellikle küçük çaplı şehir içi taşıma ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. 

Hızlı ve Sessiz İniş Kalkış Sistemi ile Tasarlanmış Uçan Araba

SA-2'nin saatte 120 mil (193 km/s) hıza ulaşabilen elektrikli tahrik mimarisi, sekiz adet tamamen eğilebilen rotor pervanesini kullanıyor. Sessiz çalışma özelliği ile dikkat çeken bu araç, en zorlu alanlarda bile rahatça iniş ve kalkış yapabiliyor.

170 Neden Meşgul Çalar? Sebebi Nedir? 2024 170 Neden Meşgul Çalar? Sebebi Nedir? 2024

Hyundai, bu etkileyici eVTOL aracını 2028 yılında resmi olarak satışa sunmayı planlıyor. SA-2, geleceğin hava taşımacılığında heyecan verici bir adım atarken, kullanıcılarına yüksek teknoloji ve konforu bir arada sunma vaadinde bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi