iOS 18 Güncellemesi, muhtemelen iPhone tarihindeki en büyük yazılım güncellemelerinden biri olacağı için 2024'ün en heyecan verici lansmanlarından biri olabilir. Kesin olarak doğrulanmış özellikler açısından iOS 18 hakkında henüz fazla bir şey bilinmese de yayınlanan raporlara göre IOS 18 güncellemesi ve Siri ile ilgili bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı.

iOS 18 Özellikleri

Apple'ın iOS 18'in bir sonraki sürümünde üretken yapay zeka özelliklerinin uygulanmasıyla ilgili söylentiler ortalıkta dolaşıyor. Bu işlevsellik, aranabilir şarkı sözleri, yapay zeka destekli içerik oluşturma (Apple Music'te otomatik oluşturulan çalma listeleri) ve Pages ve Keynote gibi uygulamaların biraz daha gelişeceğine işaret.

Yapay Zeka Oos 18 Güncellemesi

Apple'ın İos 18'de Yeni Nesil Siri'yi Kullanıma Sunması Bekleniyor

Yeni Nesil Siri, Apple'ın iOS 18'de reklamını yaptığı yapay zeka geliştirmelerini kullanacak. Yayınlanan bir haber, Apple'ın LLM'lerin tanıtımıyla birlikte Siri'yi tamamen yeniden düzenleyip onu tek sanal asistana dönüştürebileceğini öne sürüyor. Büyük veri kümeleri ve algoritmaların uygulanması, bu bilgilere dayalı içerik üretmek için büyük dil modellerini kullanan ChatGPT gibi sohbet robotu oluşturmayı desteklemeye yardım edecek ve Siri daha gelişmiş bir sohbet özelliğine sahip olacak.

IOS 18 Güncelleme Yayın Tarihi

Haziran 2024'teki Dünya Geliştiriciler Konferansı, iOS 18 çıkış tarihinin ilgi odağı haline gelmesini ve teknoloji dünyasını sarsması için bir fırsat sunacak. Bu özel ön izlemeden sonra, programcılar iOS 18 Güncellemesini test edebilecek ve Temmuz ayında, herkese açık bir iOS 18 beta sürümü yayınlanacak.

Apple, IOS 18'i Eylül 2024'te Piyasaya Sürecek

iOS 18 beta test aşaması sona erdikten sonra gelişmiş iPhone modellerinin piyasaya sürülmesiyle birlikte Eylül 2024'te resmen piyasaya sürülecek.

IOS 18 Destekli Cihazlar

iPhone 8 ve X serisini çöpe atan Apple, kapsayıcı bir ekosistem yaratma adımları attı ancak bu hedefe henüz ulaşabilmiş değil. Bu hedef doğrultusunda yapılacak olan IOS 18 güncellemesi piyasaya sürüldüğünde kullanıcıların aklında şu soru olacak: IOS 18 destekli cihazlar hangileri? Asayiş Haber olarak ulaştığımız bilgiler neticesinde IOS 18 güncellemesini kullanacak cihazların şunlar olduğunu söyleyebiliriz:

EURO 2024’ü Ücretsiz İzleyin: Tabii Platformu Ücretli mi? EURO 2024’ü Ücretsiz İzleyin: Tabii Platformu Ücretli mi?

iPhone XR ve XS

iPhone 11

iPhone 11 Pro ve iPhone 13 Pro Max.

iPhone SE (2. nesil)

iPhone 12 mini ve iPhone 12

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max.

iPhone 13 mini ve iPhone 13 Pro

iPhone SE (3. nesil)

iPhone 14

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max