Google, yeni teknoloji kullanarak arama motorunu daha iyi hale getirmeye devam ediyor. Şu anda üzerinde çalıştıkları şey ise, Arama Üretken Deneyimi (SGE) adı verilen yeni bir arama yöntemi oluşturmak için akıllı bilgisayarları kullanmak. SGE hala geliştirme aşamasında olsa da, çevrimiçi olarak bir şeyleri arama şeklimizi çok değiştirebilir.

Google SGE Nedir?

Google'ın Yeni Ai Arama

Uzun Pil Ömrüne Sahip En İyi 4 Dizüstü Bilgisayar Arasından Size En Uygun Olanı Bulun Uzun Pil Ömrüne Sahip En İyi 4 Dizüstü Bilgisayar Arasından Size En Uygun Olanı Bulun

Google SGE, çevrimiçi bilgi bulmanın harika bir yeni yoludur. Kesinlikle bilinmeye değer iki özelliğe sahip olan Google SGE'nin ilk olarak, "Perspektifler" adlı bir özelliği.mevcut. Bu özellik, gerçek insanlardan konulara dair farklı görüşler sunar. Bu özellik gerçek kişilerden konuyla ilgili kişisel hikayeleri ve deneyimleri duymak gibidir, ki bu sayede merak edilenleri daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir. İkinci olarak, Google arama sonuçlarını iyileştirmek için akıllı teknoloji kullanır. Bu, daha fazla ayrıntı isterseniz bağlantılarla birlikte bilgilerin hızlı özetlerini alacağınız anlamına gelir. Ayrıca, Google SGE alışverişi kolaylaştırır. Ürünler hakkında yorumlar, fiyatlar ve resimler gibi birçok ayrıntıyı tek bir yerde bulabilirsiniz. Yani genel olarak Google SGE, çevrimiçi arama ve alışverişi daha keyifli ve yararlı hale getirmeyi amaçlar.

Google Kaç Tür AI Kullandı?

Google, arama motorunu daha iyi hale getirmek için Yapay Zeka (AI) kullanır . AI, bilgisayarlara düşünmeyi ve insanların yaptığı gibi görevler yapmayı öğretmeyi amaçlar. Makinelerin karmaşık bilgileri anlamasına ve bunlara yanıt vermesine yardımcı olarak, işlerin daha hızlı ve daha akıllıca çalışmasını sağlar. Google'ın AI'sı özeldir çünkü Google üretken AI kullanır. Bu, Google'da aramayı daha kişiselleştirilmiş ve ayrıntılı hale getirir. Örneğin, daha sonra ne arayabileceğinizi tahmin edebilir ve bu da aradığınız bilgiyi bulmayı daha kolay ve hızlı hale getirir.

Google Yeni AI Arama Özelliğini Başlattı

Google'ın yeni yapay zeka destekli arama motoru, Mayıs ayındaki bir Google etkinliğinde tanıtıldı. Yeni yapay zeka destekli arama özelliği, artık sadece bağlantıların bir listesini göstermeyerek arama şeklimizi değiştiriyor. Bunun yerine, farklı yerlerden gelen bilgileri otomatik olarak özetlemek için yapay zekayı kullanıyor. Bu, ihtiyacınız olanı bulmak için çok sayıda bağlantıya tıklamanız veya belirli anahtar sözcükler kullanmanız gerekmediği anlamına geliyor. Yapay zeka, sizin için her şeyi bir araya getirme işini yapıyor. Google'ın yeni yaklaşımı, artık yalnızca bilgi toplamadıkları anlamına da geliyor. Yeni yapay zeka destekli sistemiyle Google, bilgileri sizin için düzenliyor ve özetliyor.