Bursa gezilecek yerler olarak araştırma yapıldığında bu kentte çok sayıda mutlaka gezilip görünmesi gerekli diyebileceğimiz yerlerin sayısı oldukça fazladır. Gerek tarihi gerekse doğal, eşsiz güzellikleriyle yemyeşil Bursa’da keşfedilmeyi bekleyen yerler oldukça fazladır. Bursa yeşilliği ve bozulmamış doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarmış olan bir kenttir.

Bursa bilindiği üzere Osmanlı İmparatorluğu döneminde başkent olmuş olan bir kentimizdir. Bu özelliğinden dolayı da Osmanlı Döneminden kalma izler ve tarihi güzellikleri ile hemen her seyahat sever açısından gezi rotalarına eklenen bir şehirdir. Bu şehre geldiğinizde sadece tarihi ve kültürel bir gezi yapmış olmakla kalmaz aynı zamanda kış tatilinizi de Uludağ’da kayak tatili yaparak ta geçirebilirsiniz. Yılın her mevsimi ziyaretçi akınına uğrayan kent kayak sporları yapmak isteyen kişiler için adeta biçilmiş kaftandır diyebilmemiz mümkündür.

Uludağ

Uludağ 87

Bursa kenti Ülkemizin sevilen ve aynı zamanda seyahat severler tarafından da oldukça fazla ilgi gören bir şehirdir. Turistik gezi noktalarıyla ve Osmanlı mimarisiyle dolu tarihi ve kültürel özellikleriyle gezi rehberlerine konu olan şehrin simgesi Uludağ’dır. Uludağ her ne kadar kış aylarının tercih edilen bir turistik merkezi olsa da yılın her mevsimi ziyaretçilerine ev sahipliği yapmaktadır.

Bursa mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında ilk olarak Uludağ gelmektedir. Uludağ Marmara Bölgesinde yer alan ve aynı zamanda ülkemizin de en yüksek sağları arasında beşinci sıradadır. Uludağ adeta kayak severler için popüler olan bir tesistir. Her sene özellikle kış aylarında Uludağ’da yer alan kayak tesisleri dolup taşmaktadır.

Uludağ sadece kayak yapmak isteyenler için değil ayrıca doğa yürüyüşleri, trekking ve ayrıca dağcılık sporuyla ilgilenenler içinde ideal seçim olacaktır.

Bursa'da Feci Kaza: Otomobil Kanala Uçtu, 1 Ölü, 3 Yaralı! Bursa'da Feci Kaza: Otomobil Kanala Uçtu, 1 Ölü, 3 Yaralı!

Bursa Kalesi

Bursa Kalesi

Bursa kalesi Bursa ili için Osmanlı Döneminde yapılmış olan savunma amaçlı bir kaledir. Bursa kalesi şehrin merkezinde yer alan bir yapıdır. Özellikle Osmanlı Dönemi zamanında bu kalenin oldukça fazla önemi bulunmaktadır. Orhan Gazi kaleyi Osmanlı Döneminde savunma amaçlı olacak şekilde inşa etmiştir. Kaleye gelerek Bursa’nın muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.

Editör: Şahsüver ÇITIR