Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Mecidiye Mahallesi’nde başlayan orman yangını, ikinci gününe girerken ekiplerin yoğun çabaları sürüyor. Çam, meşe ve kayın ağaçlarından oluşan geniş bir alanda, 15.30 sıralarında çıkan yangın, kısa sürede yayıldı. Yangını fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine, bölgeye hızla çok sayıda ekip sevk edildi. İlk müdahalelerle yangının kontrol altına alınması hedeflense de, alevlerin yoğunluğu nedeniyle çalışmalar zorlu geçti.

Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor

Yangının ikinci gününde de alevlere karşı mücadele devam ediyor. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, toplamda 85 araç ve 302 personelle yangına karadan müdahale ederken, havadan da 6 uçak ve 4 helikopterle yangını söndürme çalışmaları yürütülüyor. Yoğun çabalarla yangının kontrol altına alınması için gece gündüz demeden çalışmalar sürdürülüyor.

Baba İki Kızını Bıçakladı, Oğlunu Boğarak Öldürdü! İfadesi Ortaya Çıktı Baba İki Kızını Bıçakladı, Oğlunu Boğarak Öldürdü! İfadesi Ortaya Çıktı

Yangının başladığı bölge ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. İznik Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Şu ana kadar yapılan incelemelerde, yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediği belirtilirken, ekipler, alevlerin daha fazla alana yayılmasını engellemek için büyük çaba harcıyor.

Editör: Genel Haber