İstanbul merkezli bir bankada görev yapan Ü.G. yüksek kâr vaadiyle dolandırıcılık iddialarıyla gündeme geldi. İddialara göre Ü.G. çevresindeki kişilere yüzde 5 kâr vaadiyle iletişim kurarak daha fazla yatırım yapılması durumunda ek teşviklerle yüzde 6 veya yüzde 7'lere çıkacak bir kâr vaadi sundu. Kazanç sağlama umuduyla olumlu dönüş yapan mağdurlar bir süre sonra durumu farkına vardı. Maalesef bu vaatlerin ardında mağdurların paralarını alıp kaybolduğu iddia edildi. 

Şüpheli Ü.G. 2022 yılında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Bu durum mağdurlar arasında endişe ve öfkeye yol açtı. Avukat Abdullah Bişaroğlu Ü.G.'nin çevresindeki kişilerden topladığı paralarla yüksek kâr vaadiyle dolandırıcılık yaptığını savunarak şüpheli hakkında adli işlemlerin hızla ve usule uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

100 Milyon Doların Üzerinde Kayıp Olduğu Belirlendi

Mağdurların avukatı Abdullah Bişaroğlu Ü.G.'nin toplamda 100 milyon doların üzerinde bir miktarı bir şahsa havale ettiğini belirterek bu şahıs hakkında adli işlemlerin ivedilikle ve usule uygun bir şekilde yapılması gerektiği inancı taşıyoruz dedi. Bişaroğlu mağdurlar adına suç duyurularında bulunacaklarını ve hukuki sürecin hızla ilerlemesini beklediklerini ifade etti.

Ü.G.'nin yüksek kâr vaadiyle dolandırıcılık yapmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktıkça, olayın daha geniş bir soruşturmayla ele alınması gerekebilir. Şu ana kadar ortaya çıkanlar banka çalışanının güvenini kötüye kullanarak çevresindeki kişileri mağdur ettiği yönünde ciddi iddialar içermektedir.

Mağdurların Hukuki Mücadelesi

Mağdurların kaybettikleri paraların geri kazanılması için adli makamlara başvurdukları ve sürecin takipçisi olacakları belirtiliyor. Avukat Bişaroğlu yaşanan dolandırıcılık olayının etkilerinin en kısa sürede ortadan kaldırılması için hukuki sürecin hızla ilerlemesini beklediklerini vurgulayarak mağdurların adaletin sağlanması için kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Narin Güran Cinayetinde Şok Gelişme: Nevzat Bahtiyar’ın Evine Saldırı İhbarı! Narin Güran Cinayetinde Şok Gelişme: Nevzat Bahtiyar’ın Evine Saldırı İhbarı!

Dolandırıcılık iddialarıyla sarsılan banka çalışanı Ü.G. hakkındaki soruşturmanın gelişmeleri merakla beklenirken mağdurların hukuki sürecin adil ve hızlı bir şekilde sonuçlanması için çaba sarf etmeye devam etmeleri bekleniyor. Olayın detayları gün yüzüne çıktıkça dolandırıcılık skandalının büyüklüğü ve etkisi daha net bir şekilde ortaya çıkabilir.

Editör: Haber Merkezi