Rüzgar saçlarınızı okşarken tüm dünyayı ayaklarınızın altına seren paraşütle atlama keyfi, adrenalin ve mutluluk kaynağıdır  . Buna Türkiye'nin en güzel manzaraları ve eğimli yamaçları da eklenince yamaç paraşütü rüya gibi bir aktiviteye dönüşüyor.  Peki Türkiye'de en popüler yamaç paraşütü durakları nereleridir?

Guguklu Arı Nedir? Türkiye de Varmı? Şampiyon Olan Fotoğraf! Guguklu Arı Nedir? Türkiye de Varmı? Şampiyon Olan Fotoğraf!

Türkiye'nin En Güzel Yamaç Paraşütü Noktaları

Türkiye hem hava ve yer şekilleri hem de eşsiz manzaralarıyla yamaç paraşütü için mükemmel bir lokasyon. Sıcak Akdeniz'den ormanlık Karadeniz'e ve hatta dünyanın metropol şehirlerinden olan İstanbul'a kadar sayısız nokta, ülkemizin güzelliklerini yamaç paraşütü aracılığıyla herkese gösteriyor. İşte o noktalardan bazıları...

Babadağ/Fethiye

Babadağ Fethiye

Ülkemizin ilk yamaç paraşütü bölgesi olan Babadağ,  3 çeşit atlama parkuruyla adrenalini iliklerinizde hissetmeniz için güzel bir fırsat sunuyor. Üstelik her üç parkur da farklı zorluk seviyelerinde ve hepsi de eğlenceli. Keyifli bir uçuşun akabinde Ölüdeniz'de yer alan Belcekız plajına iniş yapıyorsunuz. Sahilin 7 km gerisinde yer alan Babadağ, Ölüdeniz plajını kuşbakışı izlemek için mükemmel bir lokasyon. Ölüdeniz'den sadece birkaç dakikada ulaşılabilen paraşüt pisti nisan-ekim ayları arasında daha kalabalık oluyor.

Asas Dağı/Kaş

Asas Dağı Kaş

Kaş doğal güzellikleri ve geniş aktivite alanlarıyla en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından biridir. Berrak mavi deniziyle burası sadece su sporları için değil aynı zamanda yamaç paraşütü için de ideal bir lokasyon. Ekstrem doğa sporları parkurlarına sahip olan Asaş, yamaç paraşütü ile tüm Antalya manzarasını ziyaretçilerine yukarıdan izleme fırsatı veriyor.  Kaş limanına inişlerin yapıldığı Asaş yamaç paraşütü gezileri yaklaşık 40 dakika kadar sürebiliyor.

Boztepe/Ordu

Boztepe Ordu

Yamaç paraşütü çoğunlukla Akdeniz'de yapılsa da Karadeniz'in sert dalgalarını kuşbakışı izleme fikri kalbinizi hızlandırıyor mu? O halde 530 metre yükseklikteki Boztepe'den adrenalin dolu bir uçuşla Ordu'nun en güzel manzaralarını izleyebilirsiniz. Ulaşım kolaylığı nedeniyle en çok tercih edilen parkurlardan biri olan Boztepe, adrenalin tutkunlarının ilk tercihleri ​​arasında yer alıyor. 

Ormanlı/İstanbul

Yamaç paraşütü sadece turistik bir aktivite değil, birçok insan için bir tutkudur. Hal böyle olunca İstanbul gibi bir metropolde adrenalin tutkunlarını bu zevkten mahrum bırakmak olmaz. Yorucu şehir hayatına kısa bir mola verip kendinizi rüzgarın şefkatli kucağına bırakmak istiyorsanız Ormanlı, yamaç paraşütü parkuruyla sizi bekliyor. Üstelik Çatalca'da bulunan Ormanlı hem plajı hem de yamaç paraşütüyle cazibe merkezi.

Tahtalı Dağı/Kemer

Akdeniz'in incisi Kemer; Deniz, kum ve güneş tatilleri için mükemmel bir seçenek. Peki bu sakin ve huzurlu tatile biraz daha heyecan ve hareket katma şansınız var mı? Elbette çünkü burası sadece doğası ve gece hayatıyla değil aynı zamanda yamaç paraşütüyle de ünlü. Hava koşulları nedeniyle yılın her döneminde adrenalin tutkunlarının uğrak noktası olan Tahtalı Dağı, yamaç paraşütü ile eşsiz manzaraları ayaklarınızın altına sunuyor.  Adrenalin dolu uçuş Toros Dağları'nın bir ucundan başlayıp  Kemer'in en güzel plajlarında son buluyor.