Türkiye'de kampçılığa son yıllarda ilgi artıyor. Ülkemiz, ülkenin büyüklüğünün yanı sıra muhteşem coğrafyası nedeniyle farklı hava koşullarının aynı anda görülebildiği, her mevsim kamp yapmak için en uygun ülkelerden biri haline geldi. Peki ülkemizde kamp yapmak için en uygun yerlerin nerede olduğunu biliyor musunuz? Sorunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Akbük, Muğla

Akbük, Muğla

Aydınlık ve son derece temiz bir deniz sunan Akbük Plajı, Gökova Körfezi'nin ışıltılı bir yansımasıdır. Burada plajda bulunan uzun iskeleden aşağıya doğru yürüyebilir veya plajın ucuna yanaşmış küçük teknelerden biriyle körfez turu yapabilirsiniz.

İğneada Sulak Alan Ormanları, Edirne

İğneada Sulak Alan Ormanları, Edirne

Taşkın Ovası Ormanları göz kamaştırıcı doğa harikalarıdır. Beğendik Köyü'nün arkasındaki bu 'doğal akciğer', Erikli, Saka ve Mert göllerini içine alıyor; dişbudak ve kızılağaç gibi ağaç türleri, sevimli Loddon zambakları ve hatta kara leylekleri ile eşsiz bir ekosisteme sahip. Kamp yapmak için Beğendik Köyü ormanlık alanı ile İğneada'nın buluştuğu yere kesinlikle çadırınızı kurmalısınız.

Gökçetepe, Saros Körfezi, Çanakkale

Gökçetepe, Saros Körfezi, Çanakkale

Kamp yapmak için bir diğer eşsiz yer olan Gökçetepe Tabiat Parkı'na ayçiçeği tarlaları ve yakındaki bir köy arasından denize uzanan manzaralı bir yolla ulaşıyorsunuz. Parka girdikten sonra burada çadırınızı kurmanız için pekçok uygun alan göreceksiniz. Sahili, iskelesi ve yemyeşil doğasıyla Gökçetepe kesinlikle kamp rotanızda olması gereken bir yer.

Cunda Adası, Balıkesir

Balıkesir'in en sakin yerlerinden biri olan Cunda Adası, deniz kokulu ve ağaçların gölgesinin bol olduğu bir yerdir. Ada, ziyaretçilerine arnavut kaldırımı ve taş evlerinin yanı sıra uzun bir kumsalı, berrak mavi suları ve bolca huzuru var. Tüm bunların yanında Cunda Adası kamp yapmak için doğayla iç içe bir ortam da sunuyor.

Ordu Gezi Rehberi! Gezilecek Yerler 2024 Ordu Gezi Rehberi! Gezilecek Yerler 2024

Kaş, Antalya

Antalya'nın dalış etkinlikleri ve şirin kasabasıyla ünlü olan Kaş ilçesi, çevredeki bölgelerde kamp yapmak için de harika yerlere sahiptir. Kalkan'da bulunan Kaputaş Plajı, berrak suların denize aktığı bir kanyona sahiptir. Gelemiş'teki Patara Plajı o kadar büyüleyici bir görüntüye sahip ki Kaputaş'tan aşağı kalır yok. Yüzmenin yanı sıra rüzgar sörfü için de ideal olan Patara Plajı aynı zamanda deniz kaplumbağalarının da yuvalama alanı.