Erzurum'da Doğa Yürüyüşü Yapan Gönüllülerden Temizliyoruz Hareketi! Doğayı Koruma İçin Bir Araya Geldiler! Erzurum'da Doğa Yürüyüşü Yapan Gönüllülerden Temizliyoruz Hareketi! Doğayı Koruma İçin Bir Araya Geldiler!

Çünkü videoda yeni ve ilginç bir teknoloji kullanılıyor. Astra isminde ki bu teknoloji, izleyenlere İsviçre’nin medeniyet olarak ne kadar ilerde olduğunu bir kere daha gösteriyor.

İsviçre’nin karayolları çalışmasında kullandığı taşınabilir köprü teknolojisi, 7 metrenin üzerinde genişliğe ve 250 metrenin üzerinde uzunluğa sahip. Taşınabilir köprü, ağır vasıtaları bile üzerinde taşıyabilecek kadar güçlü. Araç trafiği bu köprünün üzerinden kesintisiz olarak akarken, karayolları çalışanları da bu köprünün altında yol bakımını yapmaya devam ediyorlar. Böylece insanların hayatı kesintiye uğramamış oluyor.

Gelişmiş Ülkelerin Kullandığı Gelişmiş Bir Çözüm

Mobil Köprü

Nüfusu yoğun olmayan ülkelerde belki birkaç saatliğine bir yol şeridinin trafiğe kapanması hayatı o kadar etkilemeyebilir. Ama nüfusu yoğun şehirlerde bir şerit ’in trafiğe kapanması demek o gün binlerce insanın eziyet çekeceği anlamına geliyor. Özellikle yapılan çalışma iş çıkış ya da işe gidiş saatlerine kadar bitirilemezse durum daha da felaket oluyor.

Hem insanların işleri aksıyor. Hem de o hengâme arasında işlerini yapmaya çalışan karayolu çalışanlarının canları tehlikeye giriyor. Astra isminde ki bu taşınabilir köprünün özellikle nüfusu yoğun ülkelere lazım olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kurulumu çok zor olmayan bu yapı akşam vakitleri gibi trafiğin yoğun olmadığı bir zamanda kurulabilir. Böylece trafiğin yoğunlaşacağı saate hazır olmuş olur.

Üzeri ve etrafı büyük oranda kapalı bir yapıda olduğundan çalışan kişiler için korunaklı ve hava koşullarından daha az etkilenecekleri bir ortam yaratılmasına imkân verir. Bunun yanında insanların işlerinin akmaması da sağlanır.

Tabi bu projenin de kötü kısımları yok değil. Örneğin köprünün üzerinden yüksek hızlarla geçilemiyor. Yani trafik aksa da yavaşlayarak akacak. Ne yazık ki maliyetli bir proje. Kurulması, kaldırılması, taşınması gibi işlemler hem taşıma hem de ekstra iş gücü maliyeti gerektirecek.

Ama tüm bunlara rağmen İsviçre’de gördüğümüz bu projenin bir taktiri hak ettiğini söyleyebiliriz. Umarız bunun gibi hayatı kolaylaştıran projeler kendilerine günlük hayatta daha fazla yer bulur.

Editör: Şahsüver ÇITIR