0 yaşındaki Kerim Erzeneoğlu ve eşi hafta sonu gerçekleştirdikleri yürüyüşte gördükleri çöpler karşısında sessiz kalamadılar. Kendi çabalarıyla etrafı temizlemeye karar verdiler. Onlar, bu süreçte yalnız olmadıklarını fark ettiler; zamanla yürüyüşlerine katılan diğer gönüllülerle birlikte daha geniş ekip oluşturdular. Temizlik yaparken keyif aldıkları gibi çevrelerine de bu konuda örnek olmaktan mutluluk duydular.

Bir süre sonra temizliyoruz adını verdikleri ekipleri yaklaşık 20 kişilik gönüllü grubuna dönüştü. Her hafta sonu bir araya gelerek doğa yürüyüşü yapıyorlar. Ardından yürüyüş rotalarında karşılaştıkları atıkları topluyorlar. Hepimizin tebrik ve teşekkür etmesi gereken çift sosyal medyadan da çok fazla yorum ve beğeni aldı.

7 Yıldır Doğayı Koruyorlar

Erzurum'da, 7 yıldır düzenli olarak bir araya gelen gönüllü ekip doğayı koruma ve çevre temizliği konusunda önemli fark yaratıyor. Ekipte 5 yaşındaki çocuklardan 75 yaşındaki bireylere kadar geniş yelpazeden insanlar yer alıyor. Haftada en az iki kez bir araya gelerek, kentteki doğal alanlarda temizlik faaliyetleri yürütüyorlar.

Kerim Erzeneoğlu çabalarının temel amacının farkındalık oluşturmak olduğunu belirtiyor. Doğayı temiz tutabilmek için birlikte çaba harcadıklarını ifade eden Erzeneoğlu Bizler burada doğanın güzelliklerini koruma adına elimizden geleni yapıyoruz. Keşke bu harekete 17-27 yıl önce başlasaydık. O zaman belki daha az atıkla karşılaşırdık dedi. Her hafta yürüttükleri temizlik çalışmaları topluma da örnek olmayı hedefliyor.

Çevre Kirliliğinin Önemi

Günümüzde çevre kirliliği sadece havanın, suyun ve toprağın kirlenmesiyle sınırlı kalmıyor; aynı zamanda görüntü kirliliği ve ışık kirliliği gibi yeni sorunlar da karşımıza çıkıyor. Kirlilikler çoğunlukla insanların faaliyetleri sonucu ortaya çıkıyor ve yaşam alanlarımızı olumsuz etkiliyor.

Bu Ağaçlara Dikkat! Çok Kolay Alev Alıyorlar! Bu Ağaçlara Dikkat! Çok Kolay Alev Alıyorlar!

Birlikte yapacağımız temizlik etkinlikleri doğal alanların korunmasına ve çevresel bilincin artmasına katkı sağlayacak. Doğanın temiz kalması için harcayacağımız her çaba, gelecek nesillere daha sağlıklı dünya bırakma anlamına geliyor. Unutmayalım ki çevre kirliliği ile mücadeledeki en önemli silahımız, birlikte hareket etme kararlılığımızdır. Kerim Erzenoğlu çifti de bunun en iyi örneklerinden biridir.

Editör: Şahsüver ÇITIR