Türkiye'nin modern pentatlon dalındaki yıldızı İlke Özyüksel, Paris 2024 Olimpiyatları'nda madalya kazanarak tarihe geçmeyi hedefliyor. Rio 2016 ve Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ülkemizi başarıyla temsil eden Özyüksel, Paris'te madalyaya ulaşmak için yoğun bir hazırlık sürecinde.

İlke Özyüksel, Rio 2016'da modern pentatlonda Türkiye'yi temsil eden ilk sporcu olarak önemli bir adım attı. Tokyo 2020'de ise 5. sırada yer alarak madalyaya çok yaklaşan Özyüksel, bu kez Paris'te kürsüye çıkmak istiyor. Erzurum'daki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde antrenmanlarını sürdüren milli sporcu, eskrim, yüzme, atıcılık, binicilik ve koşu gibi branşlarda yoğun bir program uyguluyor.

İlke Özyüksel, Paris

İlke, Tokyo 2020'nin ardından Paris 2024 için hazırlıklara başladıklarını ve kota sürecinin iki yıldır devam ettiğini belirtti. İlke, "Son sene puan toplamak zorunda kaldık ama çok şükür bizim için rahat geçti," dedi. Olimpiyatlar öncesinde ana yarışlar başlamadan yeterli kota puanına ulaştığını da ekledi.

Hedeflerine ulaşmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan İlke, "Modern pentatlon farklı bir branş; beş değişken var ve hep bir belirsizlik söz konusu. Paris'te madalyaya koşacak 10 sporcu var ve o günün şartlarında en iyi olan, kendini en iyi yöneten madalyaya ulaşacak. Biz de bunun bilinciyle çalışıyoruz," dedi.

Olimpiyat madalyasını çok istediğini ifade eden İlke, "Üstümüzden de stresi atmak zorundayız. Stresle orada madalya alamayız. Normal bir yarış gibi gidip yarışmak zorundayız. Bu madalyanın anlamı benim ve ülkem için çok büyük olacak. Bunun bilinciyle Paris'e gidiyoruz," diye konuştu.

Para Milli Yüzücü Sevilay Öztürk Kimdir? Instagram Hesabı Nedir Para Milli Yüzücü Sevilay Öztürk Kimdir? Instagram Hesabı Nedir

İlke Özyüksel, Paris 2024'te madalya kazanarak hem kendi kariyerine hem de Türkiye'nin spor tarihine önemli bir başarı eklemeyi hedefliyor. Tüm Türkiye, genç sporcunun başarısını merakla bekliyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR