1. Haberler
  2. Çevre Haberleri
  3. İlaç Üretimi İçin Ot Yetiştiricilerine Müjde! TMO Başvuruları 1-31 Ekim’de Açık

İlaç Üretimi İçin Ot Yetiştiricilerine Müjde! TMO Başvuruları 1-31 Ekim’de Açık

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı bu alanda kenevir yetiştiriciliğine yönelik yeni düzenleme hazırlayarak, 1-31 Ekim tarihleri arasında Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) başvuruların açıldığını duyurdu. Bu fırsat hem tarım sektörü hem de ilaç üretiminde yeni sayfa açma potansiyeli taşıyor.

Resmî Gazete’de yayımlanan ilan Türkiye’deki tarımsal faaliyetlere yönelik önemli adım olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan yasal değişikliklerle kenevirin sadece lif tohum ve sap gibi çeşitli amaçlarla değil, aynı zamanda ilaç etkin maddesi üretimi amacıyla da yetiştirilmesine imkân tanındı. Ayrıca düzenleme kenevirin sağladığı potansiyeli kullanmak isteyen çiftçilere büyük fırsat sunuyor.

Başvuru Tarihleri Ne?

İlaç etkin maddesi üretimi amacıyla kenevir yetiştiriciliğine yönelik başvurular, 1-31 Ekim tarihleri arasında TMO kabul edilecek. Bu süreç hem çiftçiler hem de ilaç sektörü için heyecan verici dönemi başlatıyor

Yönetmelik çerçevesinde başvuruda bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin TMO’ya sunmaları gereken detaylı proje hazırlamaları gerekecek. Projede, üretim planı kenevir yetiştiriciliği yapılacak alanın konumu tedarik protokolü ve alıcı firmanın iş deneyimine dair bilgiler yer alıyor.

Başvuruları kabul edilen çiftçilere, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilaç etkin maddesi üretiminde kenevir yetiştiriciliği izni verilecek. Böylece çiftçiler hem tarım faaliyetlerini genişletecek hem de yeni pazar fırsatlarına kapı aralayacak.

Kimler Yararlanabilir?

Kenevir yetiştiriciliği fırsatından yararlanmak isteyenler için belirli kriterler bulunuyor. Bu süreçten gerçek ve tüzel kişiler yararlanıyorlar. Gerçek kişiler tarım sektöründe çalışan bireyler olarak kenevir yetiştiriciliği izni alarak başvuru yapabilirler. Ayrıca, tarım kooperatifleri ve şirketler gibi tüzel kişilikler de fırsatı değerlendirebilir.

Kenevirin potansiyelinden faydalanmak isteyen yenilikçi tarım girişimcileri de süreçte yer alıyor. Kenevirin sağlık sektöründe kullanılma potansiyeli gıda ve tekstil gibi alanlarda yenilikçi projeler geliştirmek isteyen girişimcilere büyük fırsatlar sunuyor. Ayrıca alıcı firmalarla iş birliği yapmak isteyenler de kenevir yetiştiriciliği izni için başvuruda bulunarak sürecin parçası olması mümkündür.

İlaç Üretimi İçin Ot Yetiştiricilerine Müjde! TMO Başvuruları 1-31 Ekim’de Açık
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!