Borna Sosa, futbol kariyerine doğduğu şehrin takımı olan Dinamo Zagreb altyapısında başladı. 2016 yılında Dinamo Zagreb ile profesyonel sözleşme imzaladı. Burada iki sezon forma giydikten sonra 2018 yılında Almanya ekibi VfB Stuttgart'a transfer oldu.

Stuttgart'ta sol bek mevkisinde forma giyen Sosa, 2020-2021 sezonunda 29 maça çıkarak performansıyla dikkat çekti. Ayrıca 4 gol ve 6 asistlik katkı sağladı. Bu performansı sayesinde Hırvatistan milli takımına da davet edildi.

BORNA SOSA'NIN OZELLİKLERİ

Borna Sosa, hızlı koşusu, top kontrolü ve etkili driplingleriyle bilinmektedir. Ayrıca hücuma çıkarken etkili ortalar yapabilen bir sol bek olarak dikkat çekmektedir. Savunma yönünde ise fizik gücü ve pozisyon alma kabiliyetiyle ön plana çıkmaktadır.

BORNA SOSA'NIN STATİSTİKLERİ

Borna Sosa, kariyeri boyunca 112 maçta görev aldı ve 7 gol atıp 21 asist yaptı. VfB Stuttgart'ta geçtiğimiz sezonun istatistikleri ise şöyle: 29 maçta 4 gol atıp, 6 asist yaptı.

BORNA SOSA'NIN DEĞERİ

Transfermarkt verilerine göre Borna Sosa'nın piyasa değeri 20 milyon euro civarındadır. Ancak Stuttgart'ın yüksek bir bonservis bedeli talep etmesi nedeniyle transferin gerçekleşmesi için kulüpler arasında pazarlıkların sürdüğü belirtilmektedir.

Hırvat futbolcu Borna Sosa, sol bek mevkiinde görev yapmaktadır ve VfB Stuttgart'ta forma giymektedir. Galatasaray'a transferi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır ancak ciddi şekilde takip edildiği iddia edilmektedir. Sosa, hızı, top kontrolü ve etkili driplingleriyle dikkat çekmektedir ve savunma yönünde de güçlü bir oyuncu olarak bilinmektedir. Piyasa değeri 20 milyon euro civarında olan Sosa için Stuttgart'ın yüksek bir bonservis bedeli talep ettiği belirtilmektedir.