Balıkesir'in Savaştepe ilçesine bağlı Yeşilhisar Kırsal Mahallesi yakınlarında meydana gelen yangın, bölgede endişe yarattı. Otluk alanda başlayan yangın, kısa sürede ormanlık alana sıçrayarak büyüdü.

Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, itfaiye ekipleri yangına hızlı bir şekilde müdahale etti. Yangının başladığı otluk alan, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Karadan ve Havadan Müdahale

Yangını söndürme çalışmalarına hem karadan hem de havadan müdahale ediliyor. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Helikopter ve uçaklar da havadan su bırakma operasyonları gerçekleştiriyor.

Balıkesir Savaştepe'de Otluk Yangını Ormana Sıçradı

AK Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz Oldu! AK Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz Oldu!

Yangının genişlemesiyle birlikte çevredeki köylerde de tedbirler artırıldı. Yeşilhisar Kırsal Mahallesi sakinleri, yangının evlerine sıçramasından endişe ediyor. Yetkililer, köylülere dikkatli olmaları ve gerekli durumlarda tahliye edilmeleri için hazırlıklı olmalarını bildirdi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ekipler, yangının daha fazla yayılmasını önlemek için büyük çaba gösteriyor. Henüz can kaybı ya da yaralanma olmadığı bilgisi verilirken, yangının ne kadar sürede kontrol altına alınacağı ise belirsizliğini koruyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR