Balıkesir gezilecek yerler Balıkesir iline seyahat etmek isteyen seyahat severlerin araştırdığı bir konu olmakla birlikte bu şekilde tatil rotası belirlemek isterler. Balıkesir ili Türkiye’nin Güney Marmara Bölgesinde yer almaktadır. Doğal güzellikleri ile ve tarihi kültürel yapıları ile bu kent her zaman yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Bu kentte ayrıca tarım ve hayvancılık ta halen yapılmaktadır.

Balıkesir ili tam olarak seyahat etmekten hoşlanan ve Türkiye’nin her bir iline merak duyan gezi severlerin rotalarında dahil ettikleri bir kenttir. Balıkesir turistik yerler olarak da oldukça zengindir. Özelikle Kuş cenneti, Kaz dağları Milli Park ve Marmara Adası turistler tarafından ilgi görmektedir.

Kaz Dağları Milli Park

Kaz Dağları Milli Park

Balıkesir şehir merkezinden yaklaşık olarak 125 km kadar uzaklığında olan Kaz dağları her sene gerek yerli gerekse yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Kaz dağlarına şehrin merkezinden kalkan araçlarla ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Kaz dağları Milli Park özellikle yabancı turistlerin ilgi alanına giren ve aynı zamanda kamp noktasıdır. Kaz dağlarına gelerek burada eşsiz doğa eşliğinde harika fotoğraflar çekebilmenizde oldukça mümkündür.

Bu alan özellikle doğa resimlerine ilgi duyan ve fotoğrafçılık yapan kişilerin de uğrak noktasıdır. Kaz dağları Milli Park haftanın her günü sabah 8:00 ile aksam 20:00 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır. Bölgeye araç girişi de uygun olup, yaş sınırlaması gibi bir durum söz konusu değildir.

Kuş Cenneti Milli Park

Kuş Cenneti Milli Park

Niğde'den Göllü Dağın İlhamıyla: Eşsiz Göllü Dağ Tatlısı Niğde'den Göllü Dağın İlhamıyla: Eşsiz Göllü Dağ Tatlısı

Kuş cenneti Milli Park’ta Balıkesir gezinizde mutlaka gezilip görülesi yerler olarak listenizde yer almalıdır. Bandırma’da yer alan Kuş Cenneti, senenin her günü piknik ve kamp yapmak isteyen kişilerin uğrak noktası olarak biliniyor. Balıkesir’in ilçesi Bandırma’da yer alan Kuş Cenneti Mili Park’a giriş yapmak için belirli bir yaş sınırlaması olmamaktadır. Dolayısıyla her yaştan ziyaretçinin rahatlıkla gelip kuş sesleri arasından doğa yürüyüşü yapabileceği bu alanda aynı zamanda kamp ta yapılabilmektedir.

Kuş cenneti sabah 8:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında açık olup, bu saatler dışında Milli Park’a giriş uygun değildir.

Editör: Şahsüver ÇITIR