Farah dizisinin konusu 28 yaşında olan İranlı bir kadın Farah 6 sene öncesinde İran'dan Fransa'ya kaçmıştır. İstanbul'da durduğu anda hamile olduğunu öğrenen Farah kaçak olarak burada yaşamayı sürdürür. Oğlu Kerimşah'la beraber yaşamını bir apartman dairesinde sürdürmektedir. Oğlu Kerimşah balon hastalığı adı verilen bağışıklık zayıflatan bir hastalığa tutulmuştur. Tıp eğitimi sahibi olan Farah kaçak olarak geldiği İstanbul'da temizlik işçisi olarak çalışıyor. Tek amacı para biriktirerek oğlunun tedavisini tamamlamak ve Fransa'ya geri dönmektir.


İlk Bölümde Neler Oldu?


Adım Farah dizisinin 1.bölümünde Farah'ın dünyası altüst oluyor. Mafyanın işlediği cinayete şahit oluyor ve bu şekilde Tahir Lekesiz yani Engin Akyürek ile tanışıyor. Olay yerini temizliyor ve konuşmayacağını söylüyor. Görgü tanığı olduğu için de mafya onun peşine düşüyor. Tahir küçüklüğünden beri mafyanın yanında büyümüştür. Kimsesizdir öldürülen kişi ise bir polistir. Farah için daha karmaşık günler beraberinde gelir.


2.Bölüm Fragmanında Neler Yaşandı!


Yeni bölümünde Farah ne kadar kaçsa da yeniden Tahir'e yakalanıyor. Ali Galip'in hayatını kurtardığı için oğlunun hayatı da tehlikeye girmiyor. Bu bir nebze olsun onu memnun ediyor. Öte yandan Tahir hiçbir şekilde Farah'a zarar vermek istemiyor kalbi ve aklı arasında ilk kez sıkışıp kalıyor. Masum bir kadının çocuğundan kopararak annesiz kalmasına istemezken öte yandan verilen emri yerine getirmesi gerekiyor. Diğer bir tarafta polis Mehmet, Tahir'in arabasında olan kadını çözmeye çalışırken daha bir adım daha yaklaşıyor. 8 Mart çarşamba akşam saat 20.00'da 2.bölümü ile her şey ortaya çıkacak.