Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı nedeniyle yakalandıktan sonra çıkan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti, ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan hapis cezalarına çarptırıldı.
Mahkeme Süreci ve Sanığın Savunması
İstanbul Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, sanık Yunus Emre Geçti, SEGBİS ile bağlanarak savunmasını yaptı. Geçti, olayın kasıtlı olmadığını ve uyuşturucu etkisinde olduğunu iddia etti:
“Polisin silahını almadım, namluya mermiyi ben sürmedim. Olayın planlı olmadığını, karanlıkta polise hasmım zannettiğimi düşünerek hareket ettim.”
Mahkeme başkanı, sanığın ifadelerine karşı, kriminal raporlarda mermilerin sanığın kullandığı silaha ait olduğunu hatırlatarak savunmayı çelişkili buldu.
Şehit Yılmaz’ın Eşinin Açıklamaları
Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz, mahkemede yaptığı konuşmada eşinin şehitlik mertebesine ulaşarak devletine büyük bir hizmet ettiğini vurguladı:
“Eşim, çocuklarımızın gözünde bir kahramandır. Devletimiz, milletimiz sağ olsun. Ancak bu tür suçlular, devletin kararlı duruşunu hissetmelidir.”
Verilen Karar
Mahkeme heyeti, sanık Yunus Emre Geçti’ye:
- Şeyda Yılmaz’a karşı “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet,
- Polis memuru K.H.S.’ye karşı “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıl,
- Annesi Pınar Geçti’ye karşı “olası kastla yaralama” suçundan 3 yıl,
- “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
Sanığın tutukluluk hali devam ederken, “gece vakti cebir kullanarak yağma” suçundan ayrı bir soruşturma başlatılması kararlaştırıldı.
İddianamedeki Detaylar
İddianamede, Yunus Emre Geçti’nin firar girişiminde bulunduğu sırada Şeyda Yılmaz’ı ve K.H.S.’yi hedef aldığı, çaldığı tabancayla defalarca ateş ettiği vurgulanıyordu. Olay yerinden toplanan 17 kovandan 15’inin sanığın silahına ait olduğu tespit edilmişti.