Yunus Akgün, Beşiktaş’ın Şikayeti Sonrası PFDK’ye Sevk Edildi

Yunus Akgün

Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün, Beşiktaş’ın TFF’ye yaptığı şikayet sonrası sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle PFDK’ye sevk edildi. Kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Beşiktaş, Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün’ün Antalyaspor ile oynanan maç sonrasında yaptığı bir paylaşımda siyah-beyazlı takıma hakaret ettiğini iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) şikayette bulunmuştu. Bu şikayet üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Galatasaraylı futbolcuyu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.

Beşiktaş’ın Şikayeti ve Olayın Detayları

Olay, Galatasaray’ın Süper Lig’de Antalyaspor’a karşı elde ettiği galibiyetin ardından sosyal medyada yaşanan bir gelişmeyle gündeme geldi. Beşiktaş, Yunus Akgün’ün maç sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımın siyah-beyazlı takıma yönelik hakaret içerdiğini iddia ederek, futbolcunun disipline sevk edilmesini talep etti. Beşiktaş Kulübü’nün bu şikayeti üzerine TFF, olayı inceleyerek Yunus Akgün’ü disiplin kuruluna sevk etti.

Yunus Akgün, TFF Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca “sportmenliğe aykırı hareket” gerekçesiyle PFDK’ye sevk edilirken, siyah-beyazlı kulüp bu durumun disiplin kuralları çerçevesinde cezalandırılmasını istedi.

Exit mobile version