Gündem Haberleri

X Platformu +18 İçeriklere İzin Verecek, Kullanıcılar Endişeli

Yılların tartışma ve paylaşım platformu olan Twitter, yeni sahibi Elon Musk’ın elinde adeta tanınmaz bir hale geldi. Ülkemizde oldukça kullanılan ve bir zamanlar gündemi takip etmek isteyenlerin uğrak noktası olan platform tamamen yön değiştiriyor.

Abone Ol

Elon Musk platformu ilk aldığında kullanıcılar Twitter’ın biraz daha düzenli bir mecra haline gelebileceğini düşünüyorlardı. Çünkü platform son zamanlarında oldukça toksik ve yanlış bilgilerin döndüğü bir mecra haline gelmişti. Ama Musk’ın yaptığı hareketler platformun daha da kötü bir yer haline geleceğini işaret etmeye başladı. Hatta bu son hareket platformu öldürecek darbe olabilir.

Musk Kullanıcıları Endişelendiriyor

İlk hamlesi platformu aldıktan sonra ismini X olarak değiştirmek olan Musk, ilerleyen dönemlerde platformda mavi tik’i parayla satmak gibi bazı hoş olmayan hamleler yaparak tepki toplamıştı. Kullanıcılardan gelen tepkilere aldırmadan yoluna devam eden Musk, +18 paylaşımlara izin vererek platformu bilgi alma amacıyla kullanan kişilerden büyük tepki gördü.

Platformda normalde de bu tarz cinsel içerikli paylaşımlar olabiliyordu. Ama platform bunlara izin vermediğinden bu tarz hesaplar şikâyet edilince kapatılıyor ve platformda kendine yer bulamıyordu. İzinli olduğu sürece kullanıcılar cinsel temalı paylaşımlar yapabilir açıklaması ile birlikte artık platformda bu paylaşımların önü açıldı. Önümüzde ki dönemlerde bu mecranın kullanıcı kitlesi de içeriği de oldukça değişecek gibi duruyor.

Tabii ki platform, + 18 içerikleri serbest bırakırken birtakım önlemler almayı da ihmal etmedi. Gelen bilgilere göre kullanıcılar bu tarz içeriklerini hassas içerik olarak etiketlemek zorunda kalacak. Bu içerikleri görmek isteyen kişilerin de doğum tarihlerini kullanıcı hesaplarına girmeleri ve 18 yaşından büyük olduklarını kanıtlamaları gerekecek.

Platformda şu an yüzde 10 civarında cinsel içerikli paylaşım olduğu söyleniyor. Yapılan bu büyük hamle ile X platformunda cinsel içerikli paylaşım daha da artacaktır. Zamanla X platformu bilinçli kullanıcısını kaybedecek ve bu kullanıcılar alternatif sitelere kayacağı aşikar. Özellikle bu durum kendini ispat etmeye ve kullanıcı toplamaya çalışan Threads platformunun oldukça işine yarayacaktır. Yine +18 içerikleri olsa da hala yararlı bilgilerinde bulunabildiği Reddit ’in de kullanıcı sayısında artış olacaktır.