Her sene gerçekleşen personel alımları haberleri ile birlikte MEB tarafında da onlarca personel alınmaya devam ediyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla iş sahibi olmak isteyen pek çok personel adayı KPSS sınavı ile aslında ilk denemelerini gerçekleştirmişti. Bu sınavlardan sonra mülakat ve sağlık aşamalarını başarılı bir şekilde geçen pek çok insan için ise artık yeni bir maceradan önce son basamak kalıyor. Başvuru kısmını ve belirtilen şartları sağlayan onlarca kişi arasından ise başarılı olanların seçilmesini sağlayan bir yöntem izleniyor.

MEB Başvurusu İçin Hangi Şartlara Sahip Olmak Gerekiyor?

Personel 2

Milli Bilardocu Seymen Özbaş Kimdir? Milli Bilardocu Seymen Özbaş Kimdir?

Milli Eğitim Bakanlığı çerçevesinde işe girmek isteyen personel adaylarının da belli başlı düzeylerde başvuru şartlarına hakim olmaları gerekiyor. Bu noktada dikkat etmeleri gereken bazı şartları da yerine getirmelerine öncelik tanınıyor. KPSS puanı ile başvuru yapabildiğiniz bu alanda farklı olarak başvuru şartlarını da karşılıyor olmalısınız.

657 sayılı kanuna göre sadece ‘’Bilişim Personeli’’ olarak işe alımların yapılacağı bu dönemde T.C. vatandaşı olmanız gerekiyor. Başvuru için gerekli olan diğer şartlar arasında ise;

·       Kamu haklarından mahrum olmamış olmak

·       Sağlık probleminizin olmaması

·       Askerlik sıkıntısı olmaması

·       Güvenlik soruşturma sonuçlarında olumsuz bir sonuç almamış olmak

Gibi şartları eksiksiz ve istendiği gibi sağlıyor olmanız bekleniyor.

Diğer Detaylar Neler?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim almak isteyen onlarca çalışan için bu noktada özellikle de diğer detayların ve başvuru şartlarının neler olduğu merak unsuru oluşturuyor. Ayrıntılar kısmında duyuru ile ilgili pek çok detaya yer veren MEB bu kısma dikkat ederek başvuru yapacak olan onlarca adayın diğer rakiplerine kıyasla daha önce olacağını belirtiyor.

YÖK tarafından belirtilen 30 uzun esasa uygun olması istenen katılımcıların 6 sözleşmeli personel arasında yer alması için mülakat ve sözlü sınavlardan da başarılı olması gerekiyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR