Wimbledon’da Finalin Adı: Carlos Alcaraz vs Novak Djokovic

carlos-alcaraz-vs-novak-djokovic.jpg

Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev’i bir set geriden gelerek mağlup etti ve an itibarıyla üst üste ikinci Wimbledon şampiyonluğuna bir galibiyet uzaklıkta. Geçtiğimiz yıl İspanyol tenisçinin rahatlıkla kazandığı yarı finalin tekrarı yaşandı ancak bu kez Medvedev, Alcaraz’ın 6-7 (1) 6-3 6-4 6-4’lük galibiyetiyle sonuçlanan maçta rakibini daha fazla zorladı. Öte yandan diğer yarı final maçında dünya eski bir numarası Novak Djokovic, İtalyan rakibi Lorenzo Musetti’yi 6-4 7-6 6-4’lük setlerle rahat geçti ve finalde İspanyol raketin rakibi oldu.

Geçen Senenin Rövanşı Olacak

21 yaşındaki yıldız tenisçi Carlos Alcaraz, geçen ay Fransa Açık’ta elde ettiği ilk şampiyonluğun ardından dördüncü kez ve üst üste ikinci kez büyük finalde mücadele edecek. Yarı finalde, dünya 1 numarası Jannik Sinner’i mağlup eden Daniil Medvedev’i bir set fire vermesine rağmen 3-1 mağlup eden İspanyol raket üst üste ikinci Wimbledon zaferine yakın. Zafere giden bu yolda ise karşısında geçen seneden de tanıdığı isim olan Sırp raket Novak Djokovic olacak. Geçen yıl ikili arasında oynanan mücadelede gülen taraf 3-2 ile Carlos Alcaraz olmuştu.

Alcaraz mı Djokovic mi?

Uzun bir dönem tenis dunyasına damga vuran Djokovic, Nadal, Federer üçlüsünden sahada kalan tek isim olan Novak Djokovic, eski hızlı ve seri günlerinden uzak olsa da hala çok teknik ve mental anlamda güçlü. Öte yandan rakibi Carlos Alcaraz ise adeta Rafael Nadal’ın gençlik yıllarındaki gibi. Saha içinde pes etmeyen, güçlü ve sert vuruşları olan ve bunun yanında savunması da çok iyi olan İspanyol raket bu maçı kazanarak üst üste ikinci kez Wimbledon’ı kazanmayı amaçlıyor. Kuşakların çatışmasında kazanan taraf kim olur bilinmez ama heyecan dolu olacağı kesin.

Exit mobile version