Ünlü şarkıcı Volkan Konak, Kıbrıs'ta katıldığı bir yılbaşı kutlaması programının ardından Instagram hesabından yaptığı çarpıcı bir paylaşımla gündemde büyük yankı uyandırdı. Konak'ın paylaştığı mesajda, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Ali Erbaş'a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

"Atatürk'ün kurduğu diyanetin koltuğunu işgal eden zat" ifadeleriyle başlayan paylaşımda, Konak, Diyanet'in görevlerini ücretsiz olarak yerine getirmesi gerektiğini ve bu görevin maaşla icra edilmesini eleştirdi. Ayrıca, Diyanet çalışanlarını "eğlence ve turizm alanında çalışan sökterler" olarak niteledi.

Konak'ın paylaşımında dikkat çeken bir diğer bölüm ise, "Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadehte sizler için içiyorum. Lütfen kabul buyurunuz…" şeklindeki ifadeler oldu. Şarkıcının bu sözleriyle, Diyanet çalışanlarının maaş ve ödeneklerini eleştirdiği ve alaycı bir üslupla dile getirdiği anlaşıldı.

Konak'ın, Instagram hesabından paylaştığı mesajda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Ali Erbaş'a yönelik eleştirilerde bulunması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Konak'ın paylaştığı metinde, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ali Erbaş'ı hedef alarak söylediği sözlerin, İslam dinine saldırı niteliğinde olduğu ve hakaret içerdiği iddia edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Konak'ın sözlerinin sert, tahkir edici ve toplumu kutuplaştırıcı mahiyette olduğu vurgulandı. 

Baklava Çalan Çocuklar ve Polat Ailesi Olayı Nedir? Baklava Çalan Çocuklar ve Polat Ailesi Olayı Nedir?

Diyanet İşleri Başkanı'na Kadeh Kaldıran Şarkıcı Mahkemelik Oldu!

Konak'ın ifadelerinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. maddesi kapsamında ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı ve İslam dinine inananları aşağıladığı belirtilerek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği savunuldu. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı, Konak hakkında cezai takibatın yapılması ve kamu davası açılması talebinde bulundu.

Konak ise Diyanet'in suç duyurusuna yanıt olarak, "Herkes haddini bilecek. Benim ülkem kimsenin cüzdanına veya makam arabasının bagajına sığmayacak kadar büyük ve kıymetlidir. Dürüst, onurlu, cesur ve uygar insanlara selamlar olsun" dedi.

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte, Türkiye kamuoyunda Volkan Konak'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik eleştirileri ve yaşanan hukuki süreç merakla takip ediliyor.

Editör: Haber Merkezi