Borsa İstanbul'da Alıcılı Rüzgarlar! Yatırımcıları Hareketli Günler Bekliyor! Borsa İstanbul'da Alıcılı Rüzgarlar! Yatırımcıları Hareketli Günler Bekliyor!

Kredi notunun Türkiye bazında belirlenmesi ve dünya çapında nasıl bir sıralamaya sahip olduğu gibi bilgiler ülkemizin ekonomik anlamda kalkınması için de büyük bir yer kapsıyor. Bu noktada Fitch firması tarafından yapılan araştırmaların bir sonucu olarak ülke ülke baz alınmış şekilde kredi notlandırması yapılıyor. Bu notlandırmalar ise son olarak Türkiye finansı için uygulandı. Sonuç tablosunda ise yer alan tüm detaylar ilerleyen günlerde ülkemizi ekonomik açıdan nasıl bir sonuç beklediğinin ufak bir gösterimi gibiydi...

Fitch Türkiye İçin Kredi Notunu Açıklıyor!

Türkiye için yayınlanması uzun süredir beklenen kredi notları aslında pek çok vatandaşımızın da bireysel olarak hedeflerini yakından ilgilendiriyordu. Nitekim Türkiye için kredi notunun ne kadar olacağı konusu diğer taraftan kredi çekmek isteyen vatandaşlar için de bu noktada bir ipucu formülü uyguluyor.

Uluslararası boyutta kredi notu belirleme kuruluşu olarak tanımladığımız Fitch daha önce de dünya çapında pek çok ülke için kredi notlarının kaç olması gerektiğine dair spontane açıklamalar yapıyordu. Türkiye için de kredi notunun olması gereken ve şu an olduğu güncel durumu da açıklamasını bekliyoruz.

Tabloda Türkiye Bazında Neler Var?

Faiz oranlarının da güncellenmesi ile birlikte Türkiye bazında gerçekleşmesi muhtemel olarak gördüğümüz kredi puanları için de bir güncelleme geliyor. Fitch tarafından tarafsız bir şekilde düzenlenen bu kredi notu hesaplama kısmı ile birlikte artık güncel kredi notumuz da belirlenmiş olacak.

Birincil prime kısmı için ++ şeklinde düzenleme yapan kredi notunda aynı zamanda Spekülatif seviyeler kısmında da iç açıcı bir tablo bizleri bekliyor. Batık olarak nitelendirilen sütunda sadece bir tane kısım yer alması da bizler için ilerleyen dönemlerde kredi notunun stabil bir seviyede yer almasına neden olacak.

Editör: Şahsüver ÇITIR