FİLMİN SENARYOSU VE YÖNETMENLİĞİ

Thor: Karanlık Dünya filminin senaryosunu, Christopher Yost, Christopher Markus ve Stephen McFeely yazdı. Filmin yönetmenliğini ise Alan Taylor üstlendi. Taylor, Mad Men, Game of Thrones, Boardwalk Empire gibi popüler dizilerin yönetmeni olarak tanınır.

FİLMİN KONUSU

Tanrıların dünyanın ötesindeki mücadelesi devam ediyor. İlk filmde babası tarafından güçleri elinden alınarak dünyaya sürgün edilen Thor, kendisini yenilmez yapan çekicini tekrar kullanmaya ve kendi hükümdarlığı olan Asgard’a geri dönmeye hak kazanmıştı. Ancak bu kez kardeşi Loki'nin ardından kudretli Malekith ve antik Dark Elves güçleri ile savaşmak zorunda kalacak.

Malekith tarafından yönetilen bu güçler, evreni tekrar karanlığa gömmeye çalışacak. Dünyayı ve 9 Diyarlar’ı, Odin ve Asgard’ın bile karşı koyamadığı bir düşmandan kurtarmaya çalışan Thor, yolculuğunda dünyalı Jane Foster ile yeniden bir araya gelecek. Ancak dünyalı dostlarını kurtarması için hayatındaki bazı şeyleri feda etmesi gerekecek.

FİLMİN OYUNCULARI

Thor: Karanlık Dünya filminin oyuncu kadrosunda Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Stellan Skarsgard, Idris Elba ve Christopher Eccleston gibi ünlü isimler yer almaktadır. Hemsworth, filmde Thor karakterini canlandırırken, diğer oyuncular da önemli roller üstlenmiştir.

THOR: KARANLIK DÜNYA FİLMİNİN PUANI

Thor: Karanlık Dünya filminin IMDb puanı 6,8'dir. Filmin gişe başarısı ise 664 milyon dolardır.