Tesla, Cyber Can ve Robovan ile Dünyayı Salladı!

Tesla, Cyber Can ve Robovan ile Dünyayı Salladı!

Tesla, önceki gün yapmış olduğu tanıtımla dünyada ses getirdi. Otonom elektrikli aracı ve robovan tanıtımı heyecan uyandırdı. Detaylar haberimizde…

Tesla, düzenlemiş oluğu etkinlikte tamamen otonom olarak çalışabilen bir elektrikli otomobil tanıttı. Bununla birlikte robovan ismine insansı robotunu tanıttı. İnsansı robotların son geldiği seviyeye ise herkes hayretler içerisinde bakakaldı. Tesla’nın sürücüsüz modeli olan Cybercan ile yenilikler geldi. Bu otomobilin tasarımı daha çok Cybetruck modelini anımsatsa da daha kompakt bir tasarımda üretilmiş.

Otonom Sürüş ve İnsansı Robotlar

Tesla, Cyber Can ve Robovan

Otonom sürüş özelliği sayesinde Cybercan, konforlu bir yolculuk imkanı yaratıyor. İnanması güç ancak bu araçta direksiyon ve pedal desteği bulunmuyor. Yani gelenekselleşmeden epey uzak bir araç olarak ön plana çıkıyor. Şirket özellikle bu araçlarla birlikte otonom yolcu taşıma ağı oluşturmayı düşünüyor. Toplu taşımaya göre daha uygun fiyatlı olması da dikkat çekiyor. 2027 yılında aracın 30.000 doların biraz altında fiyata satışa sunulacağı açıklandı.

Etkinlikte tanıtılan ürünlerden birisi de Robovan oldu. Hem yolcu hem de yük taşımacılığı için tasarlanan bir model olarak ortaya çıkıyor. Robovan, özellikle şehirde veya nüfusun fazla olduğu yerlerde taşımacılık çözümlerine imkan sağlayacak. Taşıma maliyeti de epey komik seviyelerde seyrediyor. 1,6 km başına 10 cent maliyeti bulunuyor. Bu minibüste 20 kişiye kadar insan taşımak mümkün olacak.

Robotlar Günlük Yaşama Katkı Sağlayacak

Tesla, etkinlikte ayrıca Optimus modellerini de tanıttı. Bu robotlar günlük yaşamda pek çok kişinin hayatını kolaylaştıracak. Robotun yapabildiği görevler arasında bebek bakımı, evcil hayvan bakımı eya garsonluk yapmak gibi işlevleri bulunuyor.  Elon Musk, bu ürün hakkında insanlığın yapabildiği en iyi şey olduğunu söyledi.

Robotlar etkinlikte el sallarken veya taş-kağıt-makas oynarken görüntülendi. Her geçen gün daha iyi bir hale gelmesiyle dikkat çekiyor. Robot şimdilik karmaşık görevleri yerine getiremiyor. Daha çok temel eylemlerle sınırlandırıldı. Robotların piyasaya çıkışı için 2024 sonu işaret edildi. Bu tarih aralıklarında robotun fiyatının 20 ila 30 bin dolar arasında seyredeceği tahmin ediliyor. Şimdiden birçok kişi almak istiyor.

Exit mobile version