Son Dakika… Aksaray-Ankara Karayolunda Feci Kaza: 6 Ölü, Çok Sayıda Yaralılar Var

Aksaray Otobüs Kazası-2

Aksaray-Ankara karayolunda, Kapadokya’ya gezi için Balıkesir Bandırma’dan yola çıkan bir otobüs, Aksaray’ın yaklaşık 40. kilometresinde şarampole devrildi. Olay yerinden alınan ilk bilgilere göre kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

Gezi amacıyla yola çıkan otobüs, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir sebeple direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yol kenarındaki şarampole devrildi. Olayın hemen ardından çevredekilerin ihbarı üzerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi olay yerine sevk edildi.

Kapadokya Gezisi Felaketle Sonlandı

Aksaray Otobüs Kazası

Ekipler, kazanın ardından hızla olay yerine ulaşarak yaralılara müdahale etmeye başladı. Otobüste sıkışan bazı yolcuların itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldığı ve ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildiği öğrenildi. Yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili net bir bilgi henüz paylaşılmamış olup, ekiplerin kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kazanın nasıl meydana geldiği ve otobüsün neden yoldan çıktığına dair detaylar henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yetkililer, otobüsün devrilme anına dair güvenlik kameralarının ve tanık ifadelerinin incelendiğini, kazanın sebebinin araştırıldığını belirtti.

Aksaray-Ankara Karayolunda Ulaşım Kesintiye Uğradı

Kaza nedeniyle Aksaray-Ankara karayolunda bir süreliğine trafik kontrollü şekilde sağlandı. Kaza yerindeki incelemelerin tamamlanmasının ardından otobüs vinç yardımıyla kaldırılarak yol tekrar trafiğe açılacak.

Bu elim kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespitleri devam ederken, yetkililer kazazedelerin yakınlarına bilgi verilmesi için çalışmalara başladı.

Exit mobile version