Çoğu altcoin kazanç görmeye devam ederken Solana fiyatı son 24 saatte %9,3 artışla 136,36 dolardan işlem gördü. SOL fiyatının analizi, Solana'nın kısa vadede yükseliş momentumuna sahip olduğunu gösteriyor. Asayiş Haber olarak detayları sizler için derledik.

Boğalar Bu Seviyede Kalırsa Solana Fiyatı %24 Artabilir

Solana'nın günlük grafiğindeki önceki simetrik üçgen , Bitcoin fiyatının dün düşüşe geçmesi nedeniyle alçalan bir üçgene dönüştü . Bu biraz endişe verici olsa da Solana genel olarak fiyat hareketi açısından etkileyici bir geçmişe sahip ve 130 dolar civarında gelişen destek de sağlam gibi görünüyor.

Seviye son 3,5 ayda 4 kez test edildi ve her seferinde sağlam bir zemin yakaladı. Ancak bu sefer Bitcoin faktörleri devreye girdiğinden işler farklı olabilir.

SOL fiyat hareketi 200 günlük basit hareketli ortalamaya göre hafifçe sıçradı. Bu gösterge, finansal araçların alım satımı sırasında güçlü destek seviyeleri sağlamasıyla ünlüdür. Piyasadan gelen son veriler, Solana'nın 24 saatlik işlem hacminin %135 arttığını gösteriyor; bu da yatırımcıların varlığa ilgi duyduğunun bir göstergesi.

Kripto Paralar Neden Düşüyor? 2024 Temmuz Kripto Paralar Neden Düşüyor? 2024 Temmuz

Solana, Bitcoin'in Bir Sonraki Hamlesini Bekliyor

Yüksek satış baskısı Bitcoin'i haftalık en düşük seviye olan 58.456 dolara düşürdüğü için Bitcoin şu anda istikrarsız bir durumda. Ancak boğalar hızla fiyatı yukarı çekti ve ve BTC dün günü 60.000 dolarlık destek seviyesinin üzerinde kapattı. Bitcoin bu seviyeyi son dört ayda beş kez test etti ve bu da onu takip edilmesi gereken önemli bir bölge haline getirdi. Bitcoin eş zamanlı olarak 4 ay süren bir konsolidasyon içerisinde ve bu aralığın alt sınırında yer alıyor. BTC fiyatı bu alt seviyeden sıçrayabilir ve önceki tüm zamanların en yüksek (ATH) fiyatı olan 73.838 $ ile çakışan üst sınıra ulaşabilir. Bitcoin, yükseliş yolunda en üst noktaya çıkmadan önce 65.000 $, 72.000 $ ve 73.838 $ civarında dirençle karşılaşabilir. Diğer taraftan, Bitcoin 200 günlük ortalama fiyatı olan 58.600 $ civarında destek bulabilir ve bunun altına düşerse 49.800 $ ve 43.800 $ düşen fiyatı hafifletebilir.

SOL fiyat hareketi 2024'ün ilk yarısında etkileyiciydi ancak BTC fiyatı düşmeye devam ederse bu, Solana ve tüm pazar için felaket anlamına gelebilir. Tam tersi bir durumda BTC'de yaşanabilecek yukarı yönlü bir kıpırdanma, Solana için %25 ve üzeri bir artışa neden olabilir.