USD34,24
EURO37,63
GBP45,08
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. TBMM’de AKP ve MHP’den Asgari Ücretliye Kötü Haber

TBMM’de AKP ve MHP’den Asgari Ücretliye Kötü Haber

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi, İYİ Parti, DEM Parti ve CHP’nin asgari ücret, yoksulluk, sosyo-ekonomik sorunlar ile tarım ve üreticilerin sorunlarıyla ilgili sundukları grup önerileri AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Genel Kurul’da yapılan bu oylama, asgari ücretli ve emekliler için olumsuz bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

TBMM’de Sosyo-Ekonomik Sorunlara Çözüm Önerileri Reddedildi

Siyasi Partilerin Hazineden Para Alma Şartları

Saadet Partisi’nin “asgari ücret” konulu grup önerisi üzerine söz alan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, yüksek enflasyon karşısında vatandaşların ezildiğini belirtti. Ün, “Enflasyonu 2 puan artırmasın diye asgari ücrete zam yapmamak, insani bütün duygulara aykırıdır. Patronlara vergi istisnası getirilirken, kiralar ötelenirken, asgari ücretliye gelince ‘enflasyon yükseliyor’ türküsü çığırılmaya başlanıyor” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ise yoksulluğun Türkiye’nin en temel sorunlarından biri haline geldiğini vurguladı. Kocamaz, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında maaşların yetersiz kaldığını ifade ederek, “Emeklilerin büyük kısmı, 10 bin liranın altında kalan maaşlarıyla zorlu bir hayat mücadelesi vermekte. Asgari ücretin eridiğini ve temmuz ayında ara zam yapılmasının kaçınılmaz hale geldiğini” söyledi.

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, kira artışlarının vatandaşları zor durumda bıraktığını belirtti. Sayyiğit, “Kira artış oranı 12 aylık ortalama enflasyona göre belirlenecek. Yüzde 25’lik artış oranı dahi uygulanamamışken, bundan sonra kira artış oranlarının yüzde 100’leri de geçmesi söz konusu” değerlendirmesinde bulundu.

AKP Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, kira artışları ve depremde evsiz kalan vatandaşların sorunlarına değindi. Altunyaldız, “Önceliği, depremzedeleri ev sahibi yapmaya ayırıyoruz. Bunun yanında diğer vatandaşlarımızı meselelerle baş başa bırakmıyoruz. Dezenflasyon süreci haziran ayıyla birlikte başladı. Bu süreçle birlikte her ay yıllık enflasyonun ortalaması düzeyinde artması öngörülen kira artışları her ay düşüş gösterecek” diye konuştu.

CHP, DEM Parti ve İYİ Parti Grup Başkanvekilleri, Altunyaldız’ın açıklamalarını eleştirerek, hükümetin politika ve uygulamalarının vatandaşların yaşadığı ekonomik zorlukları çözmekten uzak olduğunu savundular. Muhalefet partileri, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilen önerilerin, toplumun geniş kesimlerinin yaşadığı sosyo-ekonomik sorunların çözümü için önemli adımlar içerdiğini belirtti.

Genel Kurul’da yaşanan bu gelişme, asgari ücretli ve emekliler için kötü bir haber olarak yorumlanıyor. Muhalefet partileri, reddedilen önerilerin yeniden gündeme getirilmesi ve vatandaşların ekonomik sorunlarının çözülmesi için mücadele edeceklerini ifade ettiler. Ancak, AKP ve MHP’nin bu konudaki tutumları, önümüzdeki dönemde bu sorunların nasıl çözüleceğine dair belirsizliği koruyor.

TBMM’de AKP ve MHP’den Asgari Ücretliye Kötü Haber
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!