Adana Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen reklam ihalelerinde rüşvet ve fesat karıştırma iddiaları çerçevesinde, 5'i tutuklu toplam 11 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Bu kişilere yönelik olarak 7 ila 19 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Operasyon Detayları Açıklandı: TSK, Irak Kuzeyinde 37 Hedefi Yok Etti! Operasyon Detayları Açıklandı: TSK, Irak Kuzeyinde 37 Hedefi Yok Etti!

İhale Skandalının Detayları

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 60 milyon TL’yi aşkın değerdeki reklam ihalelerine fesat karıştırdıkları ve rüşvet alıp verdikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma, Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen bir iddianame ile sonuçlandı. Soruşturmayı yürüten savcılık, belediye bürokratları, danışmanlar ve reklam ajansı temsilcileri dahil olmak üzere 11 şüpheli hakkında çeşitli suçlamalar yöneltti.

İddianamede, tutuklu olan Büyükşehir Belediye Başkanı danışmanları M.S. ve belediye çalışanı M.İ.T. ile reklam ajansı sahipleri ve temsilcileri S.D, S.A, ve T.C.O. hakkında "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak" ve "rüşvet almak ve vermek" suçlarından 19'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer şüpheliler hakkında ise benzer suçlamalarla 7’şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İhalelere fesat karıştırıldığına dair yapılan ihbar üzerine Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği harekete geçmişti. 18 Aralık’ta düzenlenen operasyonda, Büyükşehir Belediye Başkanı danışmanlarından M.S.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden beşi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu dava, Adana ve Türkiye genelinde büyük bir yankı uyandırdı. Kamuoyu, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının aydınlatılmasını ve sorumluların adalet önünde hesap vermesini talep ediyor. Davanın, yerel yönetimlerde şeffaflığın ve hesap verebilirliğin sağlanması açısından bir dönüm noktası olması bekleniyor.