Peugeot Konsept Otomobilini Tanıttı, Hangi Yeniklikler Var?

peugeot-konsept-otomobilini-tanitti-2.jpg

Bir zaman yolcusu gibi duran bu yeni model gösteriyor ki ilerleyen dönemlerde marka kullandığını tasarım dili üzerinde büyük yeniliklere gidecek. Çünkü normalde daha yuvarlak ve yumuşak hatlar kullanan marka, bu tanıttığı modelde çok daha agresif ve keskin hatlar kullanmayı tercih etmiş. Geçmiş modellerden sadece 3 tırnaklı far konseptini kullanan firma sıfırdan yeni tarz yaratmış desek abartmış olmayız.

Bu Araç Görenleri Kendisine Hayran Bırakacak

Günümüz Peugeot araçlarından oldukça farklı duran bu modelin elektrikli olması planlanıyor. Marka farklı otomobil tarzlarında kullanılmak üzere 4 farklı elektrikli araç platformu tasarlamış. Bunlardan STLA Large ismini verdikleri platformu ise bu modelde kullanmışlar.  

Uzunluğu yaklaşık olarak 5 metreyi buluna aracın dış tasarımı kadar iç tasarımı da oldukça cezbedici duruyor. Rahatlığın ön planda tutulduğu modelde iç mekân oldukça geniş tutulmuş, Aynı şekilde aracın yan camları da mümkün olduğunca büyük tutulmuş, tavana eklenmiş olan geniş sunroof ile birlikte daha ferah ve aydınlık bir iç mekân elde edilmiş. 

Yenilikçi bir araç tasarlama amacıyla hareket eden firma araç içinde ki kişilerin güneşten daha az etkilenmeleri için özel, metal oksitle kaplı camlar kullandıklarını belirtiyorlar. Yine araçta kullanılan bir diğer yenilikte kapıların üzerine yerleştirilmiş teknoloji çubuğu olarak isimlendirilen sistem. Araca entegre edilmiş olan yapay zekâ, teknoloji çubukları sayesinde sürücüsünü tanıyabiliyor. Eğer önceden kaydedilmiş koltuk sıcaklığı, koltuk pozisyonu, direksiyon pozisyonu gibi veriler varsa sürücü daha araca binmeden bunları hazır ederek sürücüsünü karşılıyor.

Bunlar dışında araçta i-Cockpit adında dördüncü seviye, gelişmiş bir otonom sürüş sistemi bulunuyor. Sürücünün otonom sürüşe kolayca geçmesi ve aracın iklimlendirme ve eğlence sistemlerine zorlanmadan erişmesi içinse dikdörtgen şekilde tasarlanmış Hypersquare adında yeni bir direksiyon tasarımını araca entegre etmiş. Ayrıca aracın gösterge paneli kısmına da Halo Cluster isminde dışardan da görülebilen 360 derecelik bir ekran yerleştirilmiş.

Exit mobile version