CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın SGK borçlarının ödenmesi talimatını sert bir dille eleştirdi. Özel, bu durumu "mali darbe girişimi" olarak nitelendirdi ve belediyelere gönderilen icra kağıtlarının, halkın seçtiği belediye başkanlarını işlevsiz kılmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Özgür Özel: "Belediyelere Gönderilen İcra Kağıtları Bir Darbe"

özgür özel

Özel, belediyelerin SGK borçlarının tahsil edilmesi üzerinden yaşanan tartışmalara da değinerek, "CHP’nin belediyelerdeki başarısından rahatsız olan iktidar, belediyeleri çalıştırmamak için elinden geleni yapıyor. Bu halk dostu belediyeciliğe gösterilen güveni hazmedemiyorlar. Şimdi tüm belediyelere SGK’dan yazılar gönderiliyor, icra kağıtları geliyor. Ankara’nın vergi borcunu şişiren Melih Gökçek tek bir kuruş ödememiş, şimdi de borçları Mansur Yavaş’a ödetmeye çalışıyorlar," ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin Listesi Meclis'i Karıştırdı: Fişleme ve Tehdit İddiaları! Bahçeli'nin Listesi Meclis'i Karıştırdı: Fişleme ve Tehdit İddiaları!

Özel, iktidarın belediyeleri mali yönden zor durumda bırakmaya çalıştığını belirterek, "Saygı gösterecekleri yerde elimizi kolumuzu bağlayıp hizmet edemez hale getirecekler ve sonra da 'CHP hizmet etmiyor' diyecekler. Ancak milletimiz bunu görmeyecek mi? Kötülükle siyaset olmaz. Askeri darbeye, yargı darbesine karşı duran milletimiz, bu mali darbeye de karşı duracaktır," dedi.

Sokak hayvanları konusunda da açıklamalarda bulunan Özel, "Bir sokak köpeği sorunu var ama bundan iktidar sorumlu. Aşırı üremeye bir çare üretilmeden bu sorun durdurulamaz. Belediyelere yüklenmek yerine, çözüm için destek verilmesi gerekiyor. CHP, insan haklarını ve hayvan haklarını savunur. Barınak yaparız, kısırlaştırırız, sahiplendiririz ama üstü örtülü katliam yasasını uygulamayacağız," şeklinde konuştu.

Özel, mali darbe girişimine karşı boyun eğmeyeceklerini ve bu kötülüğe karşı mücadele edeceklerini vurgulayarak, "İyiler, dürüstler, çalışkanlar ve halktan yana olanlar kazanacak. Halkın kararına karşı duranlar kaybedecek. Milletimizi bu kötülüğe karşı iyilikle ve belediye başkanlarımızın yapacağı hizmetlere destek olarak durmaya davet ediyorum," dedi.

Editör: Şahsüver ÇITIR