Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşanan trajik olayda, evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Bilge Çapa (28), müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay, 12 Eylül 2022'de Karşıyaka Mahallesi'nde yaşandı. Bebeği rutin kontroller için aile hekimliğine götüren Çapa, daha sonra bebeği için kayıp ihbarında bulundu.

İtiraflar ve Araştırmalar

Polis ekipleri bebeğe dair iz bulamayınca araştırmayı derinleştirdi. Gözaltına alınan Bilge Çapa, sorgusunda bebeğini evlerinin arkasındaki fındık bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bahçede yapılan aramada, 2 günlük olduğu belirlenen bebeğin cesedi bulundu. Bilge Çapa, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Fındık

DNA Testi ve İhtimaller

Soruşturma sırasında, bebeğin biyolojik anne ve babasının tespit edilmesi için DNA testi yapıldı. Sonuçlar, şüpheli Bilge Çapa ile ilişkisi olduğu iddia edilen S.Ö.'nün yüzde 99,99 ihtimalle bebeğin biyolojik anne ve babası olabileceğini gösterdi.

Malatya'da 9 Aylık Ceset... Haşim Babür Neden Öldü? Malatya'da 9 Aylık Ceset... Haşim Babür Neden Öldü?

Ceza ve Adli Tıp Raporu

Bilge Çapa hakkında 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçlamasıyla Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme heyeti, Çapa'ya 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan akıl sağlığı raporu da Çapa'nın cezai sorumluluğunun tam olduğunu belirtti.

Bu olay, Ordu'da büyük yankı uyandırırken, pedofilik suçlarla ilgili ciddi bir hukuki tartışma başlattı ve ceza politikalarının gözden geçirilmesine yol açtı.

Editör: Genel Haber