Netanyahu’dan Sert Sözler: Gazze Saldırıları Sonuna Kadar Devam Edecek!

netenyahu.jpg

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nde süren ve 75 günü aşkın devam eden saldırılara ilişkin keskin açıklamalar yaptı. Başbakan Netanyahu, saldırıların Hamas’ın ortadan kaldırılana kadar süreceğini ve durmayacaklarını belirterek, “Duracağımızı düşünenlerin gerçeklikle bağlantısı yok.” ifadelerini kullandı. Netanyahu ayrıca, Hamas’a yönelik, “Sadece iki seçenekleri var: teslim olmak ya da ölmek.” diyerek sert bir tutum sergiledi.

Netanyahu’nun açıklamalarının ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi’ne yönelik insani yardım çalışmalarına dair önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bakanlık Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Eli Cohen’in Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Constantinos Kombus ile Gazze’ye “deniz koridoru” açılması konusunda görüştükleri bildirildi. Bu koridor, Gazze’ye gönderilen insani yardımların Larnaca Limanı üzerinden, İsrail’in denetiminden geçerek doğrudan Gazze’ye ulaştırılmasını sağlayacak.

Bu gelişme, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki kara işgalini genişletmesi ve Gazze’ye İsrail’den mal girişinin sağlandığı Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’nın kapatılmasının ardından önem kazanıyor. Ayrıca, Mısır’dan Gazze’ye açılan Rafah Sınır Kapısı’ndan giren yardımlar da İsrail’in denetiminden geçmekte.

BM’ye bağlı insani kuruluşlar ise Gazze Şeridi’nde yaşanan insani felakete dikkat çekiyorlar. 2,3 milyon nüfusun yaklaşık 1,9 milyonunun saldırılar nedeniyle zorla yer değiştirmek zorunda kaldığını, barınma imkanından yoksun sivillerin açlık, temiz su eksikliği ve salgın hastalıklar riski altında yaşadığını belirtiyorlar. Bu durum, insani yardımların önemini ve aciliyetini daha da artırıyor.

Exit mobile version