Milli Savunma Bakanlığı’ndan Heyecan Verici Haber: Bedelli Askerlik Yerleri e-Devlet’te!

msb-bedelli-yerleri.png

29 Aralık’ta sona eren bedelli askerlik başvurularının ardından, vatandaşların gözleri Milli Savunma Bakanlığı’na çevrildi. Peki, bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar!

Milli Savunma Bakanlığı, henüz bedelli askerlik yerlerini açıklamış değil. Ancak, beklenen açıklama ile birlikte yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini alacakları birlikleri, 2024 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacak.

Bedelli Askerlikte Sevk Tarihleri için Merak Dorukta

2024 yılı Bedelli askerlik sevk tarihleri henüz belli değil. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılacak açıklama ile birlikte, bekleyenlerin merakı son bulacak.

Memur maaşlarına yapılan yüzde 49,25 oranındaki zamla birlikte, bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 lira 4 kuruştan 182 bin 608 lira 92 kuruşa yükseldi. Bu gelişme, bedelli askerlikten yararlanacak olanların dikkatini çekiyor. 2023 yılında askerlik başvuru ücretini ödeyenler ise zamdan etkilenmemişti. 

Celp Dönemi ve İşleyişi Nasıl?

Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlü sayısı, Genelkurmay Başkanlığı ile koordineli bir şekilde belirleniyor. İstekli sayısının fazla olması durumunda ise kura çekimi ve sınıflandırma işlemleri, Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde gerçekleştirilecek.

Gelişmeleri heyecanla bekleyen vatandaşlar, Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelecek açıklamayla bedelli askerlik yerleri ve sevk tarihleri hakkında net bilgilere ulaşacaklar. Takipte kalın, detaylar açıklanır açıklanmaz sizinle paylaşacağız!

Exit mobile version