MasterChef Profiterol Nasıl Yapılır?

profiterol-tarifi-ve-yapilisi9.webp

125 gram tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
1 su bardağı su
4 adet yumurta
Paragraf 3: Profiterolün iç kreması için gerekli malzemeler ise şunlardır:

2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
6 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Paragraf 4: Çikolata sosu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

1 litre süt
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı tereyağı

Profiterol yapımına başlamak için, tereyağı, tuz, un ve suyu bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ardından tencereyi ocaktan alıp, yumurtaları teker teker ekleyerek hamura iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Hamurun içi boşalsın diye fırının ısısını 100 dereceye düşürün ve 15-20 dakika daha pişirin. Ardından fırından çıkarıp soğuması için bir kenara alın. İç kreması için un, mısır nişastası, toz şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve karıştırın. Sütü ekleyin ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.

Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Çikolata sosu için süt, kakao, un ve toz şekeri bir tencereye alarak sürekli karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam aldığında tencereyi ocaktan alın ve tereyağını ekleyerek eritin.

Soğuyan hamur toplarının altını delin ve içlerini hazırladığınız kremayla doldurun. Hamur topları ve krema bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Son olarak, servis tabağına aldığınız profiterolleri çikolata sosuyla süsleyin ve servis edin.

Bu ev yapımı profiterol tarifi, misafirlerinizi veya ailenizi lezzetle şımartmanız için idealdir. Afiyet olsun!

Exit mobile version